Kritiek op De Jong: ''Je kan dan toch niet tevreden zijn?''

Kritiek op De Jong: ''Je kan dan toch niet tevreden zijn?''

Algemeen directeur Jan de Jong sprak deze week zijn vertrouwen uit in Giovanni van Bronckhorst. Hij gaf aan dat hij de trainer graag nog lang als coach van Feyenoord zou zien. De mannen aan tafel bij Voetbal Inside waren het erover eens dat dit geen handige uitspraak was.

"Hij is honderd dagen bezig en heeft allerlei interviews gegeven. De supporters worden gek als ze die lezen", aldus Martijn Krabbendam, Feyenoordwatcher van Voetbal International. "Hij roept allemaal verkeerde dingen", voegt Johan Derksen daaraan toe. "Het is natuurlijk goed dat hij achter de trainer gaat staan; dat moet je wel doen. Maar hij moet niet overdrijven en dat Arsenal-gedoe erbij halen."

Daarmee doelt Derksen op de vergelijking tussen Van Bronckhorst en Arsène Wenger, de trainer van Arsenal die de ploeg uit Londen al meer dan twintig jaar onder zijn hoede heeft. Volgens De Jong is zo'n lang verblijf ook voor de oefenmeester van Feyenoord weggelegd. "Dat houdt in dat die mensen nog twintig jaar met hem opgescheept zitten. Als dat goed gaat kan ik dat onderschrijven, maar dat gaat niet twintig jaar goed. Dat is onrealistisch gelul", vervolgt Derksen.

Krabbendam spreekt zich in het programma ook uit over het gebrek aan kritiek binnen Feyenoord. "Dat is het hele seizoen al. Ze staan zoveel punten achter op PSV en zeggen dan: 'we hebben de beker nog, als we die winnen is het goed'. Ze zijn over alles tevreden, maar je kan dan toch niet tevreden zijn? Hoe kan je kritisch zijn naar je eigen organisatie als je al zo begint, als je doet alsof alles geweldig is?"

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties