Botteghin: ''Je kan niks doen, dat maakt het nog pijnlijker''

Botteghin: ''Je kan niks doen, dat maakt het nog pijnlijker''

Heel Feyenoord kan vooralsnog niet spreken van een geslaagd seizoen, maar voor een paar spelers is het door blessureleed nog iets vervelender. Een van die spelers is Eric Botteghin. De Braziliaan miste in het kampioensjaar geen wedstrijd, maar moest het grootste deel van dit seizoen vanaf de tribune toekijken.

"Vorig seizoen was geweldig. Dan wil je nu ook in de Champions League meedoen. Dat was heel pijnlijk", zegt Botteghin over de blessure die hij in september opliep. Vanaf de tribune zag hij hoe zijn ploeg het moeilijk had in de Eredivisie. "Dat maakt het nog pijnlijker. Op het veld kan je nog proberen iets bij te dragen, erbuiten niet."

Inmiddels is Botteghin weer helemaal fit, maar krijgt Sven van Beek de voorkeur op zijn plek. "Als voetballer wil je altijd spelen, maar ik snap de keuze. Sven heeft het goed gedaan. Het is moeilijk, maar ik moet geduldig zijn. Ik kan niks anders doen dan het accepteren en doorgaan."

Op de vraag wat er bij Feyenoord moet gebeuren om voor een ommekeer te zorgen, heeft de verdediger nog geen antwoord. "Dat vraag ik me ook elke dag af. Niemand bij de club is hier blij mee. Maar we moeten door. We hebben de beker nog en ik denk dat we nog derde kunnen worden."

Het gemis van de vertrokken Kuyt, Elia, Karsdorp en Kongolo wil Botteghin in ieder geval niet als oorzaak aanwijzen. "Het waren belangrijke spelers vorig seizoen, maar dit jaar hebben we ook veel goede spelers binnengehaald. We hebben een goede selectie. Daarom baal ik echt dat we in deze situatie zitten. Met deze ploeg horen we hoger te staan", aldus de verdediger in gesprek met RTV Rijnmond.

Lees meer over
Sven van Beek Eric Botteghin Dirk Kuyt Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties