Berghuis belangrijk met drie assists voor Oranje

Het Nederlands Elftal heeft met 0-3 gewonnen van Roemenië. De doelpunten werden gemaakt door Memphis Depay, Ryan Babel en Luuk de Jong. Steven Berghuis gaf drie keer een assist. De Feyenoorder werd tien minuten voor tijd gewisseld. Tonny Vilhena maakte ook nog minuten. De middenvelder kwam in de tweede helft in het veld voor Kevin Strootman.

Steven Berghuis was de man van de wedstrijd. ''De eerste helft was moeizaam. We moesten wachten op onze momenten, want we hebben de kwaliteiten wél. Vervolgens maakten we drie goeie goals,'' sprak de Feyenoorder bij SBS6, om daaraan toe te voegen: ''Maar het gaat natuurlijk nergens om.''

Oranje liep het WK mis, en dus zijn was het oefenduel met Roemenië er eentje met een zwarte rand. ''Het enige dat telt is het feit dat het het shirt van Nederland aan hebt, en de trots en eer die het spelen voor je land met zich meebrengt. Maar je speelt niet om prijzen. Prima, deze overwinning, maar je hebt er niet veel aan.''

0-1 | 47’ | Depay
0-2 | 56’ | Babel
0-3 | 81’ | De Jong

Roemenië: Pantilimon; Balasa, Chiriches, Moti, Ganea; Chipciu, Hoban, Bicfavi, Tanase; Budescu, Tucudean.
Nederland: Cillessen; Veltman, Van Dijk, De Ligt, Aké; Pröpper, Blind, Strootman; Berghuis, Babel, Memphis.