Vente bezorgt Feyenoord Onder 19 zege op PSV

Vente bezorgt Feyenoord Onder 19 zege op PSV

Feyenoord Onder 19 heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij PSV Onder 19. Het hoogste team van Feyenoord Academy won in Eindhoven met 0-1 door een late goal van Dylan Vente.

Het was voor deze wedstrijd even puzzelen voor Adriaanse. Ian Smeulers, Jordy Wehrmann, Cheick Touré en Daudé van der Kust waren niet beschikbaar wegens een blessure, terwijl Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida bij het eerste zaten. Juist daarom was de trainer trots na afloop. ‘We hebben vandaag veel voor elkaar over gehad en daarom verdient het team een groot compliment.’

PSV Onder 19 trad wel in volle oorlogssterke aan en probeerde het spel te maken. Omdat Onder 19 erg compact speelde, wiste de Eindhovenaren de hele wedstrijd nauwelijks grote kansen te creëren. Aan de andere kant kwam Onder 19 er vaak wat gevaarlijker uit, maar ook dit leidde niet tot grote mogelijkheden.

Na een uur spelen kreeg Onder 19 een opgelegde kans om de score te openen via invaller Dylan Vente, die deze wedstrijd maximaal een helft kon spelen. De spits lepelde de bal fraai over de Eindhovense keeper, maar zag zijn inzet op de buitenkant van de paal eindigen. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het wel raak voor Vente. Orkun Kökcü stuurde Jaron Vicario weg over de rechterzijde en zijn voorzet werd makkelijk tot goal gepromoveerde door Vente waardoor de drie punten mee gingen naar Rotterdam.

‘Dit is een goede opsteker richting Shakhtar,’ blikt Adriaanse terug. ‘Vorige week hebben we uiteraard een tik gehad van Ajax en dan doet dit je goed.’ Onder 19 speelt woensdag de uitwedstrijd bij Shakhtar Donetsk in de UEFA Youth League.

PSV Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-1
Scoreverloop
87' 0-1 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord Onder 19
Jordie van Leeuwen, Noah Lewis, Jeremy van Mullem, Mohamed Choukoud (74' Niels van Wetten), Achraf el Bouchataoui, Wouter Burger (77' Niels Butter), Orkun Kökcü, Rodney Huijgen (45' Dylan Vente), Alex Bangura (71' Jaron Vicario).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties