Ochtendjournaal: Penaltysyndroom voor Feyenoord

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de overwinning tegen AVV Swift (4-1) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

De ochtendkranten zijn het er over eens: Op Sam Larsson na heeft niemand laten zien klaar te zijn voor een basisplaats. De Telegraaf zag ook Bilal Başaçıkoğlu geen indruk maken op Giovanni van Bronckhorst. ''Dat kan nooit onwil zijn van een man die de zoveelste kans krijgt van Van Bronckhorst, maar het bij SC Heerenveen ooit zo grote talent begint steeds meer een mysterie te worden in De Kuip.''

''Penaltysyndroom voor Feyenoord,'' kopt het Algemeen Dagblad. ''Voor de vierde keer op een rij miste Feyenoord dit seizoen een strafschop. Michiel Kramer, die eerder al faalde tegen NAC, zag gisteravond zijn poging bij een 1-0 voorsprong gestopt worden door Swift-keeper Bogdan Constantin. Eerder faalden ook Jens Toornstra (tegen Napoli) en Nicolai Jørgensen (Ajax) al.''

De Limburger opent met het goede spel van Sam Larsson. ''De Zweed greep zijn kans, maar dat kon lang niet voor al zijn ploeggenoten worden gezegd. Feyenoord deed allesbehalve aan klantenbinding tegen de hoofdklasser die vanaf de twaalfde minuut met tien man speelde. Swift, uitkomend op het vijfde niveau, wist er ook in ondertal een kleine zeventig minuten lang een wedstrijd van te maken.''