Van Hanegem: ''Amrabat vond ik gisteren heel matig''

Van Hanegem: ''Amrabat vond ik gisteren heel matig''

Sofyan Amrabat kreeg na afloop van de gewonnen wedstrijd de nodige complimenten voor zijn optreden in de gewonnen wedstrijd tegen AZ. De aankoop van FC Utrecht kreeg in Alkmaar de voorkeur boven Kevin Diks. Willem van Hanegem ziet veel potentie, maar vond hem tegen AZ niet goed spelen.

''Amrabat speelde in Alkmaar juist helemaal niet zo goed, integendeel. Maar omdat de aanhang van Feyenoord erg weinig heeft met Kevin Diks, vinden ze haast elke bal die Amrabat aanraakt al geweldig. En de commentatoren blijkbaar ook. Geloof me, Amrabat kan zeker een geweldige middenvelder worden, maar als rechtsback vond ik hem gisteren gewoon heel matig. Kijk de wedstrijd maar eens terug.''

Willem van Hanegem was wel onder de indruk van Steven Berghuis en Karim El Ahmadi. ''Zij bezorgden Feyenoord de overwinning. Nee, niet Sofyan Amrabat. Ik ben gecharmeerd van hem, hoor. Maar ik weiger mee te doen aan de hype die er opeens rond hem aan het ontstaan is, omdat er gewoon geen reden voor is,'' vertelt Van Hanegem in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Rotterdammers wonnen uiteindelijk ruim in Alkmaar. ''AZ bofte dat het geen 0-8 werd voor Feyenoord, dat ik heel slordig vond spelen. Ik hoorde spelers en de trainer zeggen dat Feyenoord dinsdag in de Champions League in Napels eigenlijk best lekker had gespeeld. Nou, Napoli won echt eenvoudig en op halve kracht.''

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties