''Op deze manier kunnen ze het veel ploegen lastig maken''

''Op deze manier kunnen ze het veel ploegen lastig maken''

Robert Maaskant is onder de indruk van de vernieuwde aanvalslinie van Feyenoord. Giovanni van Bronckhorst koos zondagmiddag tegen AZ (0-4 winst) voor Sam Larsson, Jean-Paul Boëtius en Steven Berghuis in de aanval. Spits Michiel Kramer moest het doen met een plaats op de reservebank.

“Dit is heerlijk voetballen”, zegt Maaskant over de Feyenoord-aanval tegen AZ. “Dit is ook een heel logische opstelling. Larsson is een bewegelijke speler, Boëtius ook. Dit is een ploeg die het op deze manier veel andere ploegen lastig kan maken. Misschien wel lastiger dan met één statische spits.”

“Als Nicolai Jørgensen weer terug is, gaat hij natuurlijk gewoon weer spelen”, vervolgt de oud-trainer bij FOX Sports. “Nu hij er niet is, is dit goed. Kramer is een uitstekende pinch-hitter, waarom zou je die rol veranderen? Een pinch-hitter is niet noodzakelijkerwijs je eerste spits, maar wel heel belangrijk in het elftal.”

“Als het lastig is, kan Kramer het laatste kwartier of twintig minuten spelen als je hem nodig hebt. Anders kan je het prima op deze manier oplossen met de spelers die je hebt. Ook Europees verwacht ik dat Giovanni van Bronckhorst hier aan zal blijven vasthouden.”

Lees meer over
Steven Berghuis Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties