Transfermarkt gesloten: overzicht seizoen 2017/2018

Transfermarkt gesloten: overzicht seizoen 2017/2018

De transfermarkt in Nederland is officieel gesloten. Feyenoord versterkte zich de afgelopen maanden met een aantal spelers: de overeenkomst met deze spelers geldt per 1 juli. Ook zagen de Rotterdammers een aantal belangrijke spelers vertrekken. Bekijk hieronder een overzicht.

Deze zomer zijn er 648 transfers geweest van, naar en binnen Nederland. Dat is met 65 overschrijvingen elf procent meer dan in de zomer van 2016. 232 spelers maakten de overstap naar een buitenlandse club, 167 spelers kwamen van het buitenland naar Nederland en 249 spelers verkasten binnen Nederland van club. 80 spelers maakten in de laatste 24 uur de overstap.

Transfermarkt gesloten: overzicht seizoen 2017/2018

Nieuwe spelers

Jean-Paul Boëtius (FC Basel)
De eerste aanwinst van Feyenoord tijdens deze transferzomer was Jean-Paul Boëtius. De aanvaller verliet in de zomer van 2015 de Rotterdamse club voor een avontuur in Zwitserland, maar dat werd geen succes. Technisch directeur Martin van Geel zag Boëtius deze zomer graag terugkeren in de Kuip als vervanger van Eljero Elia.

Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
Ook het middenveld van de landskampioen werd al versterkt. Sofyan Amrabat maakte voor zo’n vier miljoen euro de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord. De middenvelder lijkt in eerste instantie niet gehaald voor de basiself, maar is een kwalitatief goede back-up bij mogelijke blessures of schorsingen van het huidige middenveld van de Rotterdamse club.

Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen)
Feyenoord had zijn zinnen gezet op Derrick Luckassen. De Rotterdammers waren zelfs al akkoord met AZ. De verdediger had echter een voorkeur PSV. Martin van Geel schakelde door naar Jeremiah St. Juste die een contract tot 2021 tekende bij de landskampioen

Ridgeciano Haps (AZ)
De vleugelverdediger van AZ werd samen met Jeremiah St. Juste gepresenteerd bij Feyenoord. De twee aanwinsten mochten dezelfde dag al mee op trainingskamp met Feyenoord in Oostenrijk. Haps is gehaald als eerste linksback van Feyenoord.

Kevin Diks (Fiorentina)
Met het vertrek van Rick Karsdorp moeten Bart Nieuwkoop en Kevin Diks gaan uitmaken wie de vaste rechtsback van Feyenoord gaat worden. Diks is voor één seizoen gehuurd van Fiorentina en heeft in de wedstrijd tegen Willem II aangetoond een meerwaarde te zijn voor Feyenoord.

Steven Berghuis (Watford FC)
Berghuis speelde afgelopen seizoen op huurbasis een belangrijke rol voor Feyenoord in het behalen van het kampioenschap. De grote wens van de Rotterdammers was om Steven Berghuis definitief over te nemen van Watford FC. Op 30 juli werd deze wens werkelijkheid en tekende de aanvaller een contract tot 2021 in De Kuip.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
De laatste aanwinst van deze zomer kwam over van sc Heerenveen. Sam Andreas Larsson is een Zweeds voetballer die bij voorkeur als vleugelaanvaller speelt. Hij tekende in augustus 2017 een vierjarig contract bij Feyenoord.

Transfermarkt gesloten: overzicht seizoen 2017/2018

Vertrekkende spelers

Dirk Kuyt (gestopt)
Hij leidde Feyenoord naar twee prijzen: de KNVB Beker en de landstitel. Na twee succesvolle jaren vond Dirk Kuyt het genoeg en zette hij een punt achter een indrukwekkende loopbaan. De Katwijker blijft wel betrokken bij de club en richt zich het komende seizoen op verschillende functies. Zo gaat hij onder andere enige tijd meelopen met technisch directeur Martin van Geel.

Pär Hansson (Helsingborgs IF)
In de winter van 2015 werd Pär Hansson aangetrokken als vervanger van de geblesseerde reservedoelman Warner Hahn. Bij zijn aanstelling wist Hansson dat hij niet gehaald werd voor de basiself en hij speelde in anderhalf jaar slechts twee officiële wedstrijden. Deze zomer keerde hij terug naar zijn geboorteland en tekende hij een contract bij Helsingborgs IF.

Warner Hahn (sc Heerenveen)
De Rotterdammers raakten nog een doelman kwijt. Warner Hahn maakte, voor enkele tonnen, de overstap naar sc Heerenveen. De talentvolle doelman werd bij Feyenoord de afgelopen jaren meerdere malen verhuurd en vond het nu tijd voor vastigheid. Die vond hij in Friesland, waar hij een contract tekende tot medio 2019.

Eljero Elia (Basaksehir)
Ook in de voorhoede verloor Feyenoord een belangrijke kracht: Eljero Elia gaf na het behalen van de landstitel aan nog eens ‘een stap te willen maken' en koos voor Turkije. Hij tekende een tweejarig contract bij de relatief jonge club Basaksehir, dat afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Turkse Super Lig eindigde.

Rick Karsdorp (AS Roma)
De eerste klapper van deze transferperiode werd gemaakt door Rick Karsdorp. De rechtsback tekende, na weken van onderhandelen, een vijfjarig contract bij AS Roma. De Italianen maakte een bedrag van 14 miljoen euro over naar de bankrekening van Feyenoord, waar in de toekomst nog eens vijf miljoen euro bij kan komen.

Terence Kongolo (AS Monaco)
De volgende miljoenentransfer kwam nogal onverwacht. De deal met Feyenoord en AS Monaco ging snel. Het eerste bod van de Fransen was zo hoog dat de verdediger direct overvloog voor een medische keuring. De twee clubs kwamen uiteindelijk tot een akkoord over een bedrag van vijftien miljoen euro.

Wessel Dammers (Fortuna Sittard)
Op 10 juli 2017 tekende Wessel Dammers een driejarig contract bij Fortuna Sittard. De verdediger kwam afgelopen seizoen niet in actie voor Feyenoord in de Eredivisie. Dank zij diverse blessures en schorsingen van basisspelers van Feyenoord speelde hij wel twee wedstrijden in de Europa League. Spelen tegen Zlatan Ibrahimovic is het hoogtepunt uit zijn carrière.

Nigel Robertha (SC Cambuur)
Op 1 mei 2016 maakte hij zijn officiële competitiedebuut voor Feyenoord in de Eredivisie in de uitwedstrijd bij Willem II. Hij kwam na 71 minuten binnen de lijnen als vervanger van Anass Achahbar. Veel verder dan zijn debuut is het niet gekomen. Op 5 juli tekende hij voor twee jaar bij SC Cambuur.

Lucas Woudenberg (sc Heerenveen)
Lucas Woudenberg heeft Feyenoord verlaten voor Heerenveen. De 23-jarige linksback tekende voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Woudenberg is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Rotterdammers en is na de komst van Haps overbodig geworden.

Transfermarkt gesloten: overzicht seizoen 2017/2018

Verhuurde spelers

Calvin Verdonk (NEC)
Net als vorig seizoen heeft Feyenoord Calvin Verdonk opnieuw verhuurd. De verdediger komt aankomend seizoen uit voor NEC in de Jupiler League. Verdonk kon na het aantrekken van Haps niet rekenen op speelminuten in het eerste van Feyenoord. Hij heeft nog een contract tot 2020 in De Kuip.

Jari Schuurman (NEC)
Ook middenvelder Jari Schuurman speelt aankomend seizoen in de Eerste divisie. De Feyenoorder maakt aankomend seizoen net als Verdonk minuten bij NEC. Schuurman heeft nog een contract tot 2020 in De Kuip.

Simon Gustafson (Roda JC)
De middenvelder heeft afgelopen seizoen amper speeltijd gehad bij Feyenoord. Na een aantal goede wedstrijden in zijn eerste seizoen, onder andere met een sterkte wedstrijd uit tegen sc Heerenveen, heeft hij in zijn tweede jaar amper speeltijd gehad. Voor zijn ontwikkeling was het daarom de beste optie om hem te verhuren.

Marko Vejinovic (AZ)
Middenvelder Marko Vejinovic kwam met hoge verwachtingen naar De Kuip, maar heeft die nooit waar kunnen maken. In zijn tweede seizoen speelde hij slechts twee wedstrijden in het shirt van Feyenoord. Marko hoopt bij de Alkmaarders het voetbalplezier weer terug te vinden.

Mohamed El Hankouri (Willem II)
Het leek er lang op dat de buitenspeler op huurbasis ging spelen voor FC Dordrecht. Op het laatste moment heeft El Hankouri aangegeven liever niet in de Jupiler League te spelen. Aankomend seizoen komt de 20-jarige aanvaller uit voor Willem II in de Eredivisie.

Gustavo Hamer (FC Dordrecht)
Met de tijdelijke komst van Kevin Diks kon Gustavo Hamer niet rekenen op veel speeltijd. De 20-jarige, die het liefst op het middenveld speelt, is daarom verhuurd aan FC Dordrecht. Hamer heeft nog een contract tot 2019 in De Kuip

Lees meer over
Anass Achahbar Wessel Dammers Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Calvin Verdonk Dirk Kuyt Rick Karsdorp Bilal Basacikoglu Warner Hahn Jari Schuurman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties