Blinker: ''Larsson zal zich in de basis moeten knokken''

Blinker: ''Larsson zal zich in de basis moeten knokken''

De nieuwste aanwinst Sam Larsson ontbreekt in de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Willem ll. De Zweed zal zich vooral gaan richten op de linksbuitenpositie. De vleugelspeler zal zich in de basis moeten knokken, want momenteel speelt daar al Jean-Paul Boëtius. En dat doet de Comeback-kid niet onverdienstelijk.

Voormalig linksbuiten Regi Blinker denkt dat Samba Sam het moeilijk genoeg gaat krijgen om in de basis te starten op korte termijn. “Ik weet niet wat hem beloofd is, maar hij zal zich er echt in moeten knokken. En dat is niet gemakkelijk”, geeft de oud-Feyenoord aan in gesprek met NOS. “Ik schat Boëtius op dit moment hoger in. Hij heeft zijn eerste periode gehad bij Feyenoord, haalde daarin het Nederlands elftal en is in het buitenland geweest. Ik zie nu een volwassen speler.”

Bij Blinker zijn er vooralsnog vooral twijfels voor een succesverhaal van de aankoop in De Kuip. “Hij heeft bij Heerenveen laten zien over veel potentie te beschikken, maar ook daar speelde hij mindere wedstrijden. En spelen in De Kuip is een ander verhaal, daar kan Boëtius nu zijn voordeel uit halen. Maar voor de breedte van de selectie is het een topaankoop van Feyenoord, dit is een absoluut teken dat Feyenoord weer gegroeid is.” Larsson heeft aangetoond ook als nummer ‘10’ uit de voeten te kunnen, maar daar ziet de oud-international geen plek voor de Zweed in het huidige systeem van de Rotterdammers.

Het voetbalseizoen 2017-2018 is pas twee wedstrijden onderweg, maar de regerend landskampioen heeft nu al drie punten voorsprong op voornaamste titelconcurrent Ajax. Volgens Blinker is dat geen toeval meer. “Bij Ajax is er veel onrust, bij Feyenoord alleen maar kalmte en daar zijn ze bezig met succes en het winnen van prijzen. De club straalt veel kracht uit.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties