Elia over Haps: ''Uitstekende vervanger van Kongolo''

Elia over Haps: ''Uitstekende vervanger van Kongolo''

Feyenoord hengelde dinsdag Ridgeciano Haps binnen als opvolger van Terence Kongolo. De verdediger kwam voor zo’n zes miljoen euro over van AZ. Onder de supporters van Feyenoord heerst verdeeldheid over de komst van de 24-jarige Haps. Eljero Elia, die hem afgelopen seizoen 'een gruwelijke linksback' noemde, vindt de linksback een uitstekende aankoop.

“Feyenoord heeft zeker goede zaken heeft gedaan door Haps te halen”, zegt oud-Feyenoorder Elia, die afgelopen seizoen kampioen werd met de Rotterdamse club, in gesprek met FR12.nl. “Haps is een goede opvolger van Terence Kongolo. Hij is een complete back met veel kwaliteiten.”

“In de Kuip kan hij zeker beter worden, maar hij moet het niet onderschatten. Dan doel ik op het feit dat spelen voor AZ heel anders is dan spelen voor Feyenoord. Daar moet Ridgeciano niet te makkelijk over denken. Als dat goed gaat zal hij zeker heel veel beter worden.”

“Ik hoop dat hij kan doorgroeien tot het niveau van het Nederlands elftal, daarin zal vooral meespelen of hij zich staande weet te houden in de Europese wedstrijden”, aldus de aanvaller. “Dat zijn goede meetmomenten. Of hij de beste linksback van de Eredivisie is? Met Haps en Miquel Nelom heeft Feyenoord nu twee zeer sterke linksbacks.”

“Voor Haps is de stap naar Feyenoord een perfecte volgende stap om zich verder te ontwikkelen in de Nederlandse top”, zegt de buitenspeler van het Turkse Başakşehir. “En voor Feyenoord is Haps een uitstekende vervanger van Terence Kongolo. Goede transfer.”

Door: Dimitri Koopman (@DimitriKoopman). Reageren? Dimitri@fr12.nl

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties