''Kongolo past perfect in de Franse competitie''

donderdag 6 juli 2017 14:32 145.430 keer bekeken 119 reacties Pro Shots

Nederlandse verdedigers zijn populair in het buitenland. Van Stefan de Vrij en Wesley Hoedt bij Lazio tot Nathan Aké (Bournemouth) en Virgil van Dijk (Southampton) in Engeland. Ook Rick Karsdorp en Terence Kongolo zijn sinds komend seizoen actief in het buitenland. 

AS Monaco betaalde deze week zo’n vijftien miljoen euro voor Kongolo. "Ze zochten een opvolger voor linksback Benjamin Mendy, die vermoedelijk naar Manchester City vertrekt”, zegt voetbalmakelaar Rob Jansen in gesprek met de Volkskrant. “Mendy is een speler die telkens opkomt langs de zijlijn. Dat deed Kongolo ook bij Feyenoord. Hij past perfect in de Franse competitie. Maar hij moet het allemaal nog bewijzen."

De club uit Monaco speelt haar thuiswedstrijden in Stade Louis II, een klein stadion aan zee. Volgens sportjournalist Jurriaan van Wessem leeft het een stuk minder dan De Kuip. ''Het klopt dat hij in een minder enthousiast stadion zal spelen, want het publiek in De Kuip is uitzonderlijk voor Europese begrippen. Kongolo zal voor 13 duizend mensen spelen, maar het enthousiasme is wel weer helemaal terug. Er is nu al een seizoenkaarten record verbroken,'' zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Gerelateerd nieuws
119 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 41 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 586 mensen actief, waarvan 131 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved