''We zien graag veel Oranje-fans naar de Kuip komen''

''We zien graag veel Oranje-fans naar de Kuip komen''

Het Nederlandse elftal neemt het vrijdagavond in de Kuip op tegen Luxemburg. Oranje speelt de laatste jaren veelal in de Amsterdam Arena, terwijl het team in de Kuip bijna nooit verliest. Stadiondirecteur Jan van Merwijk hoopt dat het Nederlands elftal in de toekomst vaker naar Rotterdam komt.

“We hebben intensief gesproken met de KNVB en geprobeerd om het voor hen aantrekkelijk te maken om naar de Kuip te komen”, zegt hij tegenover RTV Rijnmond. “Denk daarbij aan meerdere wedstrijden achter elkaar en hulp bij de kaartverkoop om het stadion vol te krijgen. Hoe meer mensen er in het stadion zitten, hoe interessanter dat voor ons als stadion is. We zien graag veel Oranje-fans naar de Kuip komen.”

“De kwaliteit van het veld speelt natuurlijk ook mee, maar dat is niet het belangrijkste voor de KNVB”, aldus Van Merwijk. “Zij kijken meer naar hoe hot Oranje is en hoe de kaartverkoop geregeld is. Het spelletje moet wel gespeeld worden op een veld dus dan is makkelijk als je de beste grasmat van Nederland in je stadion hebt liggen.”

“Het is mijn uitdaging om ook de belangrijkere wedstrijden van Oranje naar de Kuip te halen. Ik heb wel een probleem met de capaciteit, want in de Amsterdam Arena kunnen toch meer mensen. Ook de weersomstandigheden is voor de KNVB vaak een reden om toch voor Amsterdam te kiezen. Spelers spreken zich wel vaak uit liever in de Kuip te willen spelen, dat argument gebruik ik dan ook.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties