''Elke topclub zou Sofyan Amrabat moeten willen hebben''

''Elke topclub zou Sofyan Amrabat moeten willen hebben''

Sofyan Amrabat is een aanwinst voor Feyenoord. Althans, dat vind Mark Wotte, bondscoach van Jong Marokko. De middenvelder van FC Utrecht wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar de Rotterdamse club en het lijkt een kwestie van tijd tot beide partijen tot een akkoord komen.

“Elke topclub zou Amrabat moeten willen hebben”, zegt de voormalig technisch directeur van Feyenoord tegenover RTV Rijnmond. “Hij is van onschatbare geweest voor FC Utrecht en voor Marokko -23. Hij speelt altijd voor het teambelang, is fysiek sterk en heeft een uitstekende mentaliteit.”

Naast de mogelijke aanwinst van Feyenoord, let Wotte ook op twee jonge Feyenoorders: Faris Hammouti en Mo El Hankouri. “Hammouti heeft met Marokko -20 al kwalificatiewedstrijden tegen Gambia gespeeld en heeft dat goed gedaan. Faris is zeer gemotiveerd op onze uitnodiging ingegaan. El Hankouri zou aanvankelijk ook komen, maar heeft er van afgezien om zich te focussen op zijn carrière bij Feyenoord en speelt inmiddels ook voor Nederland.”

“En dat respecteren we”, vervolgt de trainer. “En zolang spelers geen officiële kwalificatiewedstrijd voor de A-selectie van het Nederlands Elftal hebben gespeeld kunnen ze nog wisselen.” Het Nederlands elftal speelt woensdagavond tegen het nationale team van Marokko, waar onder andere Karim El Ahmadi en Amrabat bij de selectie horen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties