MATCHDAY! Feyenoord - Heracles Almelo

MATCHDAY! Feyenoord - Heracles Almelo

Feyenoord kan aanstaande zondag historie schrijven. Bij winst op Heracles Almelo kroont de club zich voor het eerst sinds 1999 weer tot landskampioen. Voor Feyenoord is de thuiswedstrijd de tweede kans om kampioen te worden, nadat afgelopen zondag met 3-0 werd verloren van Excelsior.

Teamnieuws
Tonny Vilhena is zondag vanwege een schorsing niet inzetbaar voor Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan verder, afgezien van de langer geblesseerden Sven van Beek en Pär Hansson, beschikken over een fitte selectie.

Bij Heracles Almelo zijn Vincent Vermeij (knie) en Gor Agbaljan (achillespees) door blessures niet inzetbaar. Robin Gosens (hamstring) is een twijfelgeval.

De kijk van de hoofdtrainers
Giovanni van Bronckhorst heeft het vertrouwen dat Feyenoord zoals vaker dit seizoen het enige juiste antwoord geeft na een teleurstelling. ‘We hebben deze week snel de focus verlegd naar aanstaande zondag. We hebben nog één wedstrijd te gaan, die moeten we winnen. Het legioen zal ons weer negentig minuten lang aanmoedigen, zoals ze dat elke thuiswedstrijd doen. Door die steun voelen we ons sterk, dat zal zondag niet anders zijn.’

Heracles Almelo heeft nog een punt nodig om zich te kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal. ‘Deze wedstrijd leeft enorm, daar moet je goed mee omgaan,’ zegt trainer John Stegeman. ‘Het is een onderdeel van het profvoetballer zijn. We spelen tegen de nummer één en wedstrijden bij topclubs hebben voor ons niet al teveel resultaat opgeleverd. We zijn zondag zeker niet kansloos, maar we moeten wel van hele goede huize komen om een resultaat te halen. Daar moeten we vol voor gaan.’

Vorm
Feyenoord wist de afgelopen tien thuiswedstrijden allemaal te winnen. In de competitie is de ploeg nog ongeslagen in eigen huis. Vorige week liet Feyenoord op bezoek bij Excelsior de kans liggen om al in de voorlaatste speelronde kampioen te worden. De ploeg van Van Bronckhorst ging met 3-0 onderuit.

Heracles won afgelopen weekend met 4-0 van ADO Den Haag en heeft daardoor een gat van drie punten geslagen met de tiende plek op de ranglijst. Om zeker te zijn van een plek in de play-offs om Europees voetbal heeft Heracles nog een punt nodig.

Historie
Feyenoord – Heracles Almelo werd in Eredivisieverband zestien keer eerder gespeeld. Twaalf keer bleven de drie punten in De Kuip, driemaal werden de punten verdeeld en één keer wist Heracles te winnen in De Kuip. Eerder dit seizoen was Feyenoord in het Polman Stadion met 0-1 te sterk voor Heracles.

Feyenoord – Heracles Almelo
Zondag 14 mei om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Higler

Laatste ontmoetingen
Thuis
06/12/15 Feyenoord – Heracles Almelo 3-0
18/10/14 Feyenoord – Heracles Almelo 2-1
27/10/13 Feyenoord – Heracles Almelo 1-2
28/04/13 Feyenoord – Heracles Almelo 6-0|
02/05/12 Feyenoord – Heracles Almelo 4-1

Uit
21/08/17 Heracles Almelo – Feyenoord 0-1
20/04/16 Heracles Almelo – Feyenoord 2-2
14/02/15 Heracles Almelo – Feyenoord 2-0
02/04/14 Heracles Almelo – Feyenoord 1-2
18/12/13 Heracles Almelo – Feyenoord 1-1 (KNVB beker)

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties