Meerderheid voetballiefhebbers gunt Feyenoord de titel

Meerderheid voetballiefhebbers gunt Feyenoord de titel

Ronald Koeman, Hans van Breukelen, Max Verstappen, Danny Blind, Hector Moreno en zelfs Sjaak Swart. Een kleine greep uit het grote aantal prominenten dat Feyenoord het kampioenschap gunt. Bijna de gehele Nederlandse voetbalwereld lijkt te hopen dat de Rotterdamse club zondag kampioen wordt.

Een meerderheid van de voetballiefhebbers, 58 procent, ziet het liefst dat Feyenoord zondag landskampioen wordt. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag in samenwerking met NOS Studio Sport onder ruim 17.000 voetballiefhebbers van het Opiniepanel.

Supporters van bijna alle Eredvisie-clubs hopen dat de Rotterdammers kampioen worden. Alleen de aanhang van Ajax en Roda JC hopen dat de club uit Amsterdam kampioen wordt. De supporters van Heracles Almelo zijn verdeeld, mede door de wedstrijd van zondag.

Het feit dat het laatste kampioenschap van Feyenoord al enige tijd geleden is, is voor veel mensen een reden om de club de titel te gunnen. Dit geldt ook voor het feit dat de Rotterdammers al het gehele seizoen bovenaan in de Eredivisie staan. Ook het (financiële) dal waar de club enkele jaren geleden in zat, is een reden voor voetbal-supporters om Feyenoord nu de titel te gunnen.

Er zijn ook mensen die Ajax de titel misgunnen en alleen daarom op Feyenoord hopen. Zo komt naar voren uit het onderzoek. Zij vinden de Rotterdamse club vaak sympathieker en omschrijven de Amsterdamse club als ‘arrogant’. Vooral Dirk Kuyt (‘nuchtere harde werker’) en Giovanni van Bronckhorst (‘meest schattige coach van Nederland’) hebben de gunfactor bij het grote publiek.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties