''Iemand heeft 500 euro betaald om naar een scherm te kijken''

''Iemand heeft 500 euro betaald om naar een scherm te kijken''

Een bomvolle Kuip zit zondagmiddag vol spanning naar de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior te kijken. Niet naar 22 spelers op het veld, maar naar één van de vier schermen in het stadion. Ondanks dat het alleen om een tv-registratie gaat, gingen de kaartjes als warme broodjes over de digitale toonbank.

“Ik heb een Whatsappje gekregen van iemand die 500 euro heeft betaald om op de tweede ring naar een scherm te kunnen kijken”, zegt Jan Dirk Stouten, die het evenement in het stadion presenteert, in Voetbal Inside. “Dat kaartje kostte normaal tien euro. Feyenoord had de Kuip tien keer kunnen uitverkopen.”

“We zijn bij Feyenoord veel gewend”, vervolgt hij. “Het is een club van uitersten, daar kan je veel verhalen over vertellen. Het blijft wel tamelijk bijzonder, voor Europa maar ook voor de hele wereld, dat er 40.000 mensen in een stadion alleen naar een scherm komen kijken.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties