Feyenoord haalt met Feyenoord City Ajax en PSV niet in

Feyenoord haalt met Feyenoord City Ajax en PSV niet in

Gisteren is de second opinion van Hypercube gepubliceerd, in deze second opinion heeft het bedrijf de business-case van Feyenoord-city getoetst. Hypercube is een adviesbureau dat de KNVB, Europese Clubs en Gok-organisaties adviseert. Hypercube is expert op het in kaart brengen van de potentie van clubs en stelt tevens de Euro Club Index op.

De Euro Club Index brengt in kaart wat de potentie van een club is. De Euro Club index wordt gemaakt op basis van vele factoren waaronder de omzet van een club, de competitie waarin deze club speelt en het aantal (potentiële) fans in het bedieningsgebied. De Euro Club Index is voor heel veel organisaties een leidraad, gok-bedrijven bepalen hier deels hun quota op. Tevens is de Euro Club Index een goede indicator om in te schatten wie er kampioen zal worden of wie de champions-league zal winnen.

De huidige ECI voor de top 3 van de eredivisie is als volgt:
Ajax: 2.827
PSV: 2.802
Feyenoord: 2.558

Hypercube is gevraagd door de gemeente Rotterdam om te voorspellen op basis van de aangeleverde cijfers van Feyenoord City wat de ECI zal zijn voor Feyenoord in het jaar 2022, bij oplevering van het nieuwe stadion. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een viertal scenario’s: Huidige situatie, base-case, ambitie en één-Feyenoord. Het meest waarschijnlijke scenario is de ambitie-case, waarbij Feyenoord uitgaat van een bijna 100% bezetting van het nieuwe stadion stijgt Feyenoord volgens de berekeningen van HyperCube van 2.620 ECI (niveau in 2022) naar 2.811.

Dit komt er dus op neer dat de strijd tussen de top drie nog jarenlang zal voortduren als Feyenoord City zal worden opgeleverd. Met Feyenoord City zal de Rotterdamse club niet plotseling een enorme voorsprong hebben op Ajax en PSV. Als men moet terugvallen op de base-case (90%+ bezetting en 8 events) zal Feyenoord qua ECI waardering nog steeds achter blijven op Ajax en PSV.

Klik hier voor meer informatie

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties