Gio: ''Die mogelijkheden waren hier in het verleden niet''

Gio: ''Die mogelijkheden waren hier in het verleden niet''

In de race om de landstitel heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst al zijn manschappen nodig. Het is dan ook belangrijk dat de reservespelers fit zijn om in te vallen. De beloftenploeg van de Rotterdammers speelt echter niet elke week zijn wedstrijden.

Bij Feyenoord hebben ze echter genoeg snufjes om te beoordelen of de spelers alsnog fit zijn. ''We kijken dus heel scherp naar de inspanningen per speler. We willen ervoor zorgen dat iedereen dezelfde belasting krijgt, al is dat niet eenvoudig'', erkent Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad.

In De Kuip werken ze steeds meer met data. ''Je kunt de laatste jaren veel meer meten bij spelers. Bij Feyenoord doen we dat eigenlijk pas de laatste anderhalf jaar écht. In het verleden waren de mogelijkheden er hier niet of nauwelijks. Ik krijg heel nauwkeurig te zien of mijn spelers tijdens trainingen in het rood komen. Als dat te lang het geval is, kunnen we daar snel in schakelen. Zelfs tijdens die bewuste training nog.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties