Preview FOX Sports DOC: Ono hooghoudend naar penaltystip

Preview FOX Sports DOC: Ono hooghoudend naar penaltystip

De FOX Sports DOC ‘Shinji – Japanse voetbalkunst in De Kuip’ gaat zondag om 21:00 uur in première. De titel voor de 55 minuten durende documentaire over Shinji Ono is treffend gekozen, want in vier seizoenen betoverde de Japanse middenvelder De Kuip meer dan eens met fraaie acties.

Dat Ono een echte liefhebber van het spel is, bleek bijvoorbeeld in de kwartfinale van de UEFA Cup in 2002 tegen PSV. Tijdens de strafschoppenserie wandelde de Japanner al hooghoudend naar de penaltystip om vervolgens koeltjes raak te schieten. In de documentaire blikken toenmalig trainer Bert van Marwijk en ploeggenoot Pierre van Hooijdonk vol bewondering terug op dat typerende moment.

‘Dat zegt dat hij een ongelooflijk relaxte kerel was,’ zegt Van Hooijdonk. ‘De liefhebber in hem dacht: hé, ik moet toch daar naartoe, dan neem ik dat balletje maar meteen jonglerend mee naar de zestien.’

Van Marwijk: ‘Hij doet het ook op een manier dat het niet arrogant is. Het past gewoon bij hem. En het geeft ook een signaal naar de andere spelers. Zo van: wij hebben een speler die met zoveel vertrouwen speelt…’

De FOX Sports DOC over Shinji Ono is aanstaande zondag om 21:00 uur voor het eerst te zien op FOX Sports 1. De documentaire wordt daarna nog regelmatig herhaald en zal ook terug te zien zijn op de website van FOX Sports. Een preview van de documentaire bekijk je hieronder in de videospeler.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties