Van Bronckhorst: ''Dat heeft niets met tactiek te maken''

Van Bronckhorst: ''Dat heeft niets met tactiek te maken''

Het Algemeen Dagblad heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst op het persmoment van gisteren vijf thema's voorgelegd: energie, incasseren, rouleren, de verrassing en de lat hoog leggen.

Is Feyenoord uitgeblust na een sterke seizoensstart? ''Fysiek staat we er gewoon goed op. Dat het tegen bijvoorbeeld Fenerbahçe niet fris oogde, dat snap ik wel. Maar we hebben donderdag net zoveel doelpogingen gewaagd als tegen Sparta'', pareert Van Bronckhorst.

In het begin van het seizoen ging het nog over de brede selectie van de Rotterdammers. ''Alleen de absolute topclubs in Europa kunnen makkelijk rouleren'', erkent de coach. ''Ik heb inderdaad met een vaste kern gespeeld, maar dat heeft ons ook gebracht waar we nu staan: bovenaan. En we scoren het meest. Dan moet je toch wel iets goed doen?''

De krant mist ook verrassing in het spel van Feyenoord. ''Ach, ik hoor vaak dat wij tactisch overruled worden. Maar als Karsdorp uitglijdt, heeft dat niets met tactiek te maken. Net als zijn verkeerde terugkopbal tegen Fenerbahçe dat niet heeft.''

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties