MATCHDAY! Feyenoord - sc Heerenveen

MATCHDAY! Feyenoord - sc Heerenveen

Na de midweekse bekerontmoeting met Excelsior (4-0) maakt Feyenoord zich op voor de vierde thuiswedstrijd in elf dagen. Het thuisduel met sc Heerenveen is het treffen tussen de nummers één en drie van de Eredivisie. Het verschil op de ranglijst is zeven punten.

Teamnieuws
Sven van Beek heeft een terugslag in het herstel van zijn voetblessure en ontbreekt daarom tegen Heerenveen. Eljero Elia en Steven Berghuis kampten voor het duel met Excelsior nog met verschillende pijntjes maar zijn wel inzetbaar, zo gaf Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag aan. De al langer geblesseerden Kenneth Vermeer en Warner Hahn zijn niet inzetbaar.

Middenvelder Pelle van Amersfoort staat de komende weken aan de kant vanwege een blindedarmoperatie. Ook de licht geblesseerde Lucas Bijker miste donderdagavond het bekerduel met FC Eindhoven (1-2 winst). In dat duel kregen steunpilaren Sam Larsson en Yuki Kobayashi aanvankelijk rust, maar uiteindelijk deden zij in de slotfase nog wel mee.

De kijk van de hoofdtrainers
Feyenoord hoopt zondag de goede reeks in de competitie (negen overwinningen en een gelijkspel) een passend vervolg te geven. Van Bronckhorst: ‘We stoppen er veel energie in om elke wedstrijd een goed resultaat te halen en dat lukt tot nu toe goed. Iedereen in de ploeg heeft een aandeel in deze reeks en stimuleert elkaar om elke week de winst te halen. Dat straalt van de ploeg af.’

Jurgen Streppel kijkt uit naar de wedstrijd in De Kuip. ‘We hebben een mooie serie neergezet, daar zijn we blij mee. Tegen PSV vond ik ons niet goed genoeg, nu mogen we tegen Feyenoord op herhaling. Daar kijken we naar uit,’ zegt de coach op de website van de Friezen.

Vorm
Van de vijftien officiële wedstrijden dit seizoen verloor Feyenoord er slechts twee, voor de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en voor de Europa League tegen Fenerbahçe. Nadat vorig weekend tegen Ajax het eerste puntenverlies werd geleden, kwalificeerde de ploeg van Van Bronckhorst zich midweeks voor de laatste zestien van het bekertoernooi.

Heerenveen presteert op meerdere fronten goed. De Friezen plaatsten zich donderdagavond voor de laatste zestien van de beker, terwijl ze in de Eredivisie op een knappe derde plaats staan. In tien duels werd slechts één keer verloren en drie keer gelijkgespeeld, waardoor Heerenveen op zeven punten van Feyenoord staat.

Historie
Feyenoord en sc Heerenveen treffen elkaar voor zondag voor de 25ste keer in De Kuip. Van de 24 eerdere edities bleven de punten veertien keer in Rotterdam, terwijl het duel acht keer in een gelijkspel eindigde. De Friezen wonnen slechts twee keer, waaronder vorig seizoen. Eind januari ging Feyenoord, ondanks een fantastische omhaal van Anass Achahbar, met 1-2 onderuit.

Feyenoord – sc Heerenveen
Zondag 30 oktober om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Van Boekel

Laatste ontmoetingen

Thuis
28/01/2016 Feyenoord – sc Heerenveen 1-2
24/05/2015 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2 (Play-offs)
15/08/2014 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1
16/03/2014 Feyenoord – sc Heerenveen 2-0
12/08/2012 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1

Uit
18/10/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 2-5
21/05/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 1-0 (Play-offs)
04/02/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 3-1
08/12/2013 sc Heerenveen – Feyenoord 1-2
30/03/2013 sc Heerenveen – Feyenoord 2-0

Lees meer over
Kenneth Vermeer Anass Achahbar Steven Berghuis Sven van Beek Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties