Onderzoek wijst uit: Feyenoord heeft de meest trouwe supporters

Onderzoek wijst uit: Feyenoord heeft de meest trouwe supporters

Dat Feyenoord een trouw Legioen heeft was voor menig voetballiefhebber al duidelijk, maar nu blijkt dat ook uit de resultaten van een zogeheten 'trouwheidsindex' dat de Erasmus Universiteit dinsdagavond prestenteerde.

Het Legioen staat bekend om zijn support, in goede en slechte tijden. Deze omstandigheden droegen bij aan de resultaten die werden gepresenteerd in de Rotterdamse schouwburg. Jan van Ours, professor economie, heeft de afgelopen jaren de supportersaantallen nauwgezet bijgehouden. Hierbij werden alle Nederlandse Eredivisie-clubs van de afgelopen jaren meegenomen geeft het Algemeen Dagblad aan. Daaruit blijkt dat Feyenoord fier aan kop gaat in deze ranglijst.

Het begrip 'successupporters' is bij Feyenoord niet van toepassing volgens Van Ours: "Bij Feyenoord spelen die factoren ook, maar minder. Je gaat gewoon naar De Kuip. Punt." Aartsrivaal Ajax kwam volgens dit onderzoek niet verder dan de middenmoot. Vitesse en FC Utrecht hebben het minst trouwe publiek blijkt uit de resultaten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties