MATCHDAY! Heracles Almelo - Feyenoord

MATCHDAY! Heracles Almelo - Feyenoord

Feyenoord gaat zondag op bezoek bij Heracles Almelo op jacht naar de derde overwinning op rij sinds de start van de competitie. Feyenoord en Heracles zijn zondag de laatste ploegen die in actie komen tijdens de derde speelronde in de Eredivisie. Feyenoord begint deze speelronde als koploper, nadat de eerste twee competitieduels winnend zijn afgesloten.

Eljero Elia is zondag niet inzetbaar voor Feyenoord. De aanvaller is vier tot zes weken uitgeschakeld met een schouderblessure. Ook Miquel Nelom en Sven van Beek zijn niet beschikbaar, evenals de langdurig geblesseerden Kenneth Vermeer en Warner Hahn. Renato Tapia ontbreekt in Almelo wegens ziekte. Trainer John Stegeman van Heracles Almelo kan niet beschikken over Ramon Zomer (knie), Peter van Ooijen (nog niet wedstrijdfit na ribblessure) en aanwinst Lerin Duarte (nog niet wedstrijdfit).

Giovanni van Bronckhorst stelt dat Heracles-uit de laatste jaren een lastige wedstrijd is gebleken voor Feyenoord. ''Het kan het team vertrouwen geven als we wedstrijden winnen die we in het verleden moeilijk wonnen. De focus is gericht op verder bouwen waar we mee bezig zijn. Als wij in onze sterkte komen en Heracles in hun zwakte, dan maken we een goede kans om te winnen.''

Heracles-trainer John Stegeman heeft het vertrouwen dat zijn ploeg het Feyenoord lastig kan maken. ''We spelen zondag tegen een topclub die altijd over goede spelers beschikt. Dat was afgelopen seizoen al zo, maar ze hebben er een aantal specifieke spelers bijgehaald waardoor ze nóg beter zijn geworden. Wij moeten stunten om van een topclub te winnen.''

Feyenoord was na de eerste twee speelronden de trotse koploper van de Eredivisie, met zes punten uit twee duels en een doelsaldo van plus zeven. Heracles Almelo was vorige week in eigen huis met 3-1 te sterk voor Willem II. Na het eerdere gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade (1-1) bezette de ploeg na twee speelronden de zesde plaats, de positie waarop Heracles vorig seizoen eindigde.

Heracles Almelo – Feyenoord
Zondag 21 augustus om 16:45 uur
Scheidsrechter: Kuipers

Laatste ontmoetingen

Uit
20/04/16 Heracles Almelo – Feyenoord 2-2
14/02/15 Heracles Almelo – Feyenoord 2-0
02/04/14 Heracles Almelo – Feyenoord 1-2
18/12/13 Heracles Almelo – Feyenoord 1-1 (KNVB beker)
26/08/12 Heracles Almelo – Feyenoord 1-2

Thuis
06/12/15 Feyenoord – Heracles Almelo 3-0
18/10/14 Feyenoord – Heracles Almelo 2-1
27/10/13 Feyenoord – Heracles Almelo 1-2
28/04/13 Feyenoord – Heracles Almelo 6-0
02/05/12 Feyenoord – Heracles Almelo 4-1

Lees meer over
Kenneth Vermeer Sven van Beek Renato Tapia Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties