Feyenoord Onder 19 pakt volle buit bij PSV

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt bij PSV Onder 19. In Eindhoven werd het 0-1 voor de Rotterdammers dankzij een doelpunt voor rust van Shurendo Janga. Feyenoord Onder 18 won knap bij FC Twente met 0-3. Feyenoord Onder 17 maakte een 0-2 achterstand goed tegen Ajax Onder 17, maar liet het vervolgens na om de aartsrivaal uit Amsterdam op de pijnbank te leggen: 2-2. Feyenoord Onder 15 boekte een 1-3 zege op AFC Onder 15, terwijl Feyenoord Onder 14 de mini-Klassieker verloor van Ajax, dat net iets effectiever was dan de thuisploeg: 2-3.

Nipte overwinning Feyenoord Onder 19 op PSV

Feyenoord Onder 19 heeft zich goed hersteld van de onverdiende nederlaag van vorige week in eigen huis tegen aartsrivaal Ajax (0-2). De Rotterdammers pakten zaterdagmiddag in hun tweede duel in de kampioenspoule drie punten in de topper bij PSV Onder 19: 0-1. Shurendo Janga werd de matchwinnaar met een treffer in de twintigste minuut. Daarna hield de ploeg van trainer Marcel Koning met man en macht stand. ‘Het was vooral in de tweede helft matig van onze kant, maar we hebben de overwinning er wel uitgesleept. Dat is mentaal zeer knap’, aldus Koning.

Feyenoord kende haar beste fase in het begin van de wedstrijd. De bezoekers zetten snel druk, waardoor de bal vaak al snel werd veroverd op PSV. ‘Maar we gingen er vervolgens heel slordig mee om, waren niet zuiver genoeg in de passing’, vertelde Koning, die zijn team desondanks na twintig minuten spelen de leiding zag nemen via Janga, op aangeven van Jordy den Hoedt. Koning: ‘Shurendo doet het de laatste weken erg goed bij Onder 18. Daarom heb ik hem erbij genomen. Hij is iemand die de duels niet schuwt en vandaag maakt hij ook nog de winnende treffer. Heel mooi voor die jongen.’

Dat het 0-1 bleef, was voor een groot deel te danken aan een sterk keepende Ramon ten Hove en een stugge verdediging. In aanvallend opzicht bracht Feyenoord na rust namelijk te weinig, zo zag Koning. ‘We hanteerden te veel de lange bal, maar feit is dat we uiteindelijk wel hebben standgehouden en gewoon een goed resultaat hebben behaald. Stel dat we hadden verloren, dan was het gat met Ajax nu al zes punten geweest. Het is nog vroeg, maar we pakken hier wel drie belangrijke punten in de strijd om de titel.’

PSV Onder 19 - Feyenoord Onder 19 0-1
20’ 0-1 Shurendo Janga

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Kingsale, Hammouti, Van der Meer, Absalem (46’ Anez); Korporaal, Janga (67’ Hansson), Hamer; Den Hoedt, Robertha (80’ Herrmann) en Fernandes (65’ Slabbekoorn).

Feyenoord Onder 18 zet na rust FC Twente Onder 19 opzij

Feyenoord Onder 18 heeft zaterdag een fraaie overwinning geboekt bij FC Twente Onder 19. In Enschede werd het 0-3 voor de ploeg van trainer Jan Gösgens. Alle goals vielen na rust. Het betekende de eerste overwinning voor Feyenoord na de winterstop, na de puntendeling anderhalve week geleden bij Ajax Onder 18 (3-3). ‘We zijn goed van start gegaan in de Eerste Divisie Hoog, met vier punten uit twee duels. Daar ben ik heel blij mee’, reageerde Gösgens opgetogen.

De eerste helft was er nog sprake van een gelijkopgaande strijd. Aan beide kanten stond het verdedigend goed, waardoor het aantal kansen schaars was. ‘Het tempo lag heel hoog’, aldus Gösgens, die tot zijn tevredenheid zag dat zijn team goed standhield.

Feyenoord kwam vervolgens na de rust flitsend uit de startblokken. Eerst was het Danny van Haaren, die in de 50ste minuut de bezoekers met een afstandsschot op voorsprong zette. Twee minuten later verschalkte invaller Sergi Roeleveld de keeper van FC Twente met een heerlijke stift: 0-2. De thuisploeg moest daardoor komen en deed dat ook. ‘Maar we kwamen niet meer in de problemen, verdedigden heel goed’, zo zag Gösgens. Als kers op op de taart tekende Roeleveld in de slotfase voor zijn tweede treffer van de middag.

Gösgens: ‘We moeten het echt van onze fysieke kracht hebben, we weten dat we conditioneel sterker zijn dan de tegenpartij. Dat zag je vandaag ook in de tweede helft, waarin we liefst drie keer scoren. Twente kwam er nagenoeg niet meer aan te pas. Dit is een heel goed resultaat en dat ook nog zonder Shurendo Janga, die met de Onder 19 meedeed. Als groep zijn we gewoon erg goed bezig.’

FC Twente Onder 19 - Feyenoord Onder 18 0-3
50’ 0-1 Danny van Haaren
52’ 0-2 Sergi Roeleveld
89’ 0-3 Sergi Roeleveld

Opstelling Feyenoord Onder 18: Velanas; Elmensdorp, Sinteur, Zwartjens, Barendse; Roffelsen (83’ Bijl), Guezen, Franse; Van Haaren, Smulder en De Jesus (46’ Roeleveld).

Feyenoord Onder 17 vergeet mini-Klassieker te beslissen

Feyenoord Onder 17 is er niet in geslaagd aartsrivaal Ajax pijn te doen. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op een 0-2 achterstand, maar knokten zich knap terug in de wedstrijd. Doordat de bezoekers uit Amsterdam al na ruim een half uur met negen spelers stonden, leek Feyenoord op weg naar de drie punten. Verder dan 2-2 kwam de ploeg van oefenmeester Cor Adriaanse echter niet.

Ajax kwam het best uit de startblokken op het hoofdveld van Varkenoord. De bezoekers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong. ‘Ik vind dat zij die situatie veel te makkelijk uit konden spelen’, vertelde trainer Adriaanse. ‘Er was geen druk op de bal, waardoor zij zo over konden steken.’

Het antwoord van Feyenoord leek al snel te volgen, want amper drie minuten na het openingsdoelpunt leidde een goede aanval tot een strafschop voor Feyenoord. Een van de Ajacieden werd daarbij met een rode kaart van het veld gestuurd. De strafschop was echter niet aan Feyenoord-topscorer Dylan Vente besteed, waardoor de bezoekers op voorsprong bleven staan. Een kopie van de 0-1 betekende niet veel later ook nog eens de 0-2. ‘Gelukkig maakte Dylan vlak voor rust wel een doelpunt uit een nieuwe strafschop’, aldus Adriaanse, die zag dat ook de Amsterdamse speler van die overtreding (handsbal) de rode kaart kreeg voorgehouden.

Na de pauze was het Feyenoord dat de bal het meest in bezit had. Twintig minuten voor tijd schoot invaller Jeremy van Mullem zijn ploeg op fraaie wijze op gelijke hoogte. De thuisploeg liet vervolgens na om Ajax op de pijnbank te leggen. Adriaanse: ‘We hebben het niet goed uitgespeeld. Alleen Mohamed Choukoud kwam nog dicht bij de 3-2 met een kopbal, maar verder zijn we niet gevaarlijk geweest. We hadden het veld breder moeten houden in die slotfase.’ Vlak voor tijd kreeg Feyenoorder Boyd Reith zijn tweede gele kaart, waardoor het duel eindigde met tien tegen negen spelers.

Feyenoord Onder 17 - Ajax Onder 17 2-2
15’ 0-1
27’ 0-2
35’ 1-2 Dylan Vente (strafschop)
60’ 2-2 Jeremy van Mullem

Opstelling Feyenoord Onder 17: Beukers; Reith, Van Wetten, Blesgraaf, Malacia; Wehrmann, El Bouchataoui (41’ Van Mullem), Choukoud; Kubilinskas (54’ Huijgen), Vente en Chong.

Kansen missend Feyenoord Onder 15 boekt zege op AFC

Feyenoord Onder 15 heeft zaterdagmiddag drie punten overgehouden aan het uitduel met AFC Onder 15. De ploeg van trainer Jeffrey Oost liet legio kansen onbenut, maar liep dankzij treffers van Wouter Burger (2x) en Marouan Azarkan toch uit naar 1-3. ‘We hadden eigenlijk veel ruimer moeten winnen’, reageerde Oost.

In de eerste helft was het duidelijk eenrichtingsverkeer. De Rotterdammers kregen kans op kans, maar slaagden er niet in om al binnen het kwartier uit te lopen naar een ruime voorsprong. Alleen Burger scoorde vanuit een hoekschop. ‘Maar vervolgens kwam AFC weer op gelijke hoogte, doordat zij hun enige kans meteen benutten’, zo zag Oost.

Na de pauze veranderde er weinig voor de toeschouwers. Feyenoord kreeg een voldoende kansen, maar had alle moeite om opnieuw op voorsprong te komen. Pas nadat Azarkan onreglementair werd gestopt in het zestienmetergebied van de thuisploeg, kwam Feyenoord opnieuw aan de leiding. Azarkan benutte zelf de strafschop: 1-2. In de slotfase zette Burger, op aangeven van Mohammed el Karbachi, zijn naam nog een keer op het wedstrijdformulier. Oost: ‘We hebben goed gespeeld, maar veel te weinig gescoord. In de rust had het zomaar 0-7 kunnen staan.’

AFC Onder 15 - Feyenoord Onder 15 1-3
11’ 0-1 Wouter Burger
16’ 1-1
46’ 1-2 Marouan Azarkan (strafschop)
60’ 1-3 Wouter Burger

Opstelling Feyenoord Onder 15: Dame; Hall, Hoogenboom, Bogarde, Den Haan (52’ Van Leeuwen); De Mooij (66’ Yates), Gündüz (57’ El Karbachi), Burger; Summerville (66’ Dijksteel), Doesburg (40’ Rustveld) en Azarkan.

Feyenoord Onder 14 onderuit in mini-Klassieker tegen Ajax

Feyenoord Onder 14 heeft de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten niet kunnen winnen. In Rotterdam toonden de Amsterdammers zich net wat effectiever dan de thuisploeg van trainer Daniël van der Meulen. ‘Jammer dat we onze eerste nederlaag van het seizoen juist vandaag lijden’, aldus de Feyenoord-coach.

Feyenoord leek voor rust op weg naar de overwinning tegen de grote rivaal uit Amsterdam. De thuisploeg kreeg via onder anderen Abdel Belarbi (zijnet) en Stan Maas (een paar keer gevaarlijk voor het Ajax-doel) grote kansen op de openingstreffer. Pas na een half uur was het daadwerkelijk raak, toen Aime Omgba de Amsterdamse doelman verschalkte: 1-0.

Ajax kende snel na rust een betere fase. ‘Waar we voor rust de bovenliggende partij waren in de duels, kregen we het na de pauze even niet voor elkaar’, vertelde Van der Meulen, die Ajax op voorsprong zag komen (1-2). Opnieuw was het Omgba die scoorde voor Feyenoord (2-2), maar amper een minuut later leidde Ajax Onder 14 alweer. ‘Ik ben er wel van overtuigd dat we in deze competitie gaan meedoen om de bovenste plaatsen’, aldus Van der Meulen.

Feyenoord Onder 14 - Ajax Onder 14 2-3
30’ 1-0 Aime Omgba