Schaken: ''Kongolo een van beste linksbacks van Nederland''

Schaken: ''Kongolo een van beste linksbacks van Nederland''

Ruben Schaken stond vanmiddag oog-in-oog met zijn oude ploeggenoten uit zijn periode bij Feyenoord. De aanvaller geeft aan een lastige middag gehad te hebben tegenover Terence Kongolo, maar kijkt terug op een goede middag voor ADO Den Haag. De club uit de Hofstad won met 1-0 van Feyenoord.

"Het was lastig tegen Terence (Kongolo, red.)”, zegt de aanvaller tegenover RTV Rijnmond. "Het is een sterke jongen en een fantastische linksback. Ik denk dat hij één van de beste linksbacks van Nederland is. Ik had het niet makkelijk. Hij is een goede back en we kennen elkaar ook erg goed.”

De aanvaller heeft geen boze gevoelens overgehouden aan zijn vertrek bij Feyenoord, in het seizoen dat Fred Rutten trainer van de club was. "Die pijn is verdwenen’, vervolgt hij. "Feyenoord is een fantastische club en ik kom er nog regelmatig. Ik gun de club alles en keek afgelopen week ook met kippenvel naar de wedstrijd tegen Ajax (1-0 winst). Het is een mooie club en heb geen rancune richting Feyenoord."

De Haagse club won de wedstrijd door een eigen doelpunt van Feyenoorder Sven van Beek. Tijdens de opzet van deze aanval stond Schaken buitenspel. „Dat hoorde ik ook en het kan best kloppen. Ik pakte de diepte en dacht dat ik randje buitenspel stond. Voor ons zit het geluk een keer aan onze kant. Dat is voetbal, dit zit voor ons een keer mee.”

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties