Karsdorp: ''Ik ga hem echt niet als concurrent zien''

Karsdorp: ''Ik ga hem echt niet als concurrent zien''

Rick Karsdorp en Sven van Beek komen alle twee uit de Feyenoord-jeugd, zijn alle twee verdediger én het zijn ook nog eens goede vrienden. Kan dat wel in het hedendaagse voetbal, waar concurrentie binnen de selectie zo belangrijk is? Natuurlijk kan dat. Het duo heeft zelfs vakantieplannen.

"Ik zie en spreek Sven ook naast het voetbal, ik ga hem echt niet als concurrent zien", lacht Karsdorp tegenover de NOS. "Je redt het bij een topclub als Feyenoord niet met tien man, je hebt de hele selectie nodig. Tegen PSV had ik lichte liesklachten, dan zie je dat de trainer geen risico neemt en voor Van Beek als rechtsback kiest. Dat is niet erg. Je hebt iedereen nodig."

Van Beek ziet Karsdorp wel een beetje als concurrent. "We zijn maatjes, maar in het veld is het vaak ieder voor zich. Dat betekent niet dat we buiten het veld anders moeten gaan doen. Er is nu eenmaal veel concurrentie en dat maakt je ook wel weer wat scherper. Daarom moet ik elke week keihard knallen om mijn positie te kunnen behouden."

Vandaag hebben Karsdorp en Van Beek vooral het lastige uitduel met Roda JC in hun hoofd. Maar ze kijken ook al iets verder vooruit: in de winterstop willen ze namelijk samen op vakantie. "Dat ziet er wel naar uit", verwacht Karsdorp. "We moeten nog wel even kijken wanneer en hoe. Maar dat komt wel goed."

Lees meer over
Sven van Beek Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties