Houtman: ''Kramer kan een publiekslieveling worden''

Houtman: ''Kramer kan een publiekslieveling worden''

Michiel Kramer voegde zich zondagmiddag bij een lange lijst met spelers die bij hun debuut voor Feyenoord direct scoorden. Sinds 1986 gingen hem twintig spelers voor. Onder hen spitsen als Colin Kazim-Richards, John Guidetti, Roy Makaay, Danko Lazovic, Mariano Bombarda, Robin Nelisse, David Connolly en John van Loen. Niet iedereen uit die groep groeide daarna uit tot een held in Rotterdam-Zuid.

"Maar Kramer heeft alles om een publiekslieveling te worden", zegt Peter Houtman tegenover de NOS. "In Rotterdam zeggen ze waar het op staat. Voor nieuwe spelers is dat vaak wennen. Je moet ermee kunnen omgaan. Er zijn spelers geweest die echt 'Kuipvrees' hadden. Ik denk niet dat Kramer daar last van gaat hebben. Hij is een nuchtere Rotterdammer.''

Houtman denkt dat de Rotterdamse achtergrond het Kramer wel makkelijker zal maken in De Kuip. "Dat is altijd een extra. Een jongen uit Groningen heeft het ook wat makkelijker als hij bij FC Groningen debuteert. Guidetti was weer een jongen met enorm veel branie. Hij maakte er een hele show van. Het publiek vond het prachtig, maar Guidetti maakte het als spits wel waar."

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties