Feyenoord wint met 3-0 van FC Dordrecht

Feyenoord heeft donderdagavond in De Kuip zonder noemenswaardige problemen de derde ronde van het toernooi om de KNVB beker bereikt, door FC Dordrecht te verslaan. Dankzij doelpunten van Graziano Pellè, Ruben Schaken en Samuel Armenteros werd de koploper van de eerste divisie met een 3-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. Voor Armenteros was zijn goal in blessuretijd zijn eerste in dienst van Feyenoord.

De wedstrijd tegen FC Dordrecht stond voor Feyenoord niet alleen in het teken van het bereiken van de volgende ronde in het bekertoernooi, want bovendien hoopte de ploeg weer wat vertrouwen in het eigen spel terug te krijgen. Een goed resultaat in combinatie met een geslaagde uitvoering in het eerste bekerduel van het seizoen, zou Feyenoord een welkom steuntje in de rug geven met het oog op het vervolg van de competitie, zo was de gedachte.

Wat het resultaat betrof, kon Feyenoord donderdag na de eerste helft redelijk tevreden zijn. Dankzij een prima goal van aanvoerder Graziano Pellè, die op aangeven van Lex Immers de bal laag in de lange hoek schoot, had de ploeg bij rust een verdiende voorsprong gepakt. Het spel was desondanks nog niet altijd zoals gewenst. Het ontbrak Feyenoord in balbezit geregeld aan de juiste dosis creativiteit, waardoor FC Dordrecht afgezien van het tegendoelpunt redelijk eenvoudig overeind bleef in De Kuip.

Omdat er aan het spelbeeld in het begin van de tweede helft weinig veranderde en de marge op het scorebord minimaal was, kon Feyenoord pas met wat meer rust gaan voetballen nadat na een uur spelen de 2-0 werd gemaakt door Ruben Schaken. Het doelpunt kwam volledig op het conto van de aanvaller zelf, die een fraaie actie vanaf het middenveld afrondde met een schot met links in de korte hoek.

Beide ploegen beseften dat met die score de wedstrijd was gespeeld, waardoor Feyenoord het resterende half uur betrekkelijk eenvoudig kon uitspelen. Waar de bezoekers geen moment meer in de buurt van een doelpunt kwamen, wist Feyenoord nog eenmaal te scoren. Nadat Armenteros en Pellè al allebei het houtwerk hadden geraakt, schoot Armenteros in blessuretijd na een vloeiende aanval kiezelhard zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord binnen.

Feyenoord – FC Dordrecht 3-0