Aboutaleb hint naar lipleescamera\'s in de Kuip

Aboutaleb hint naar lipleescamera\'s in de Kuip

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft de discussie over het weer toelaten van uitsupporters bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax twee weken geleden geopend. Collega Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is echter huiverig. De burgervader wil openlijk nog niets uitsluiten, maar zijn uitspraken lijken toch echt gericht op een langere uitsluiting van uitsupporters bij de Klassieker.

Aboutaleb heeft zich zondagmiddag weer groen en geel geërgerd aan spreekkoren in de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht, zo liet hij weten tegenover Radio Rijnmond. De ambtsdrager zou het liefst lipleescamera's in het stadion zien, waarover ze in Engeland al beschikken.

Huldiging
Aboutaleb heeft nog geen beslissing genomen over een eventuele huldiging op de Coolsingel bij een kampioensfeest van Feyenoord. De befaamde Coolsingel is traditiegetrouw de plek waar tienduizenden supporters samenkomen voor een onvergetelijk Rotterdams feestje, maar Aboutaleb sloot niet uit dat het feest verplaatst zal worden naar de Kuip. De definitieve beslissing volgt pas één week voor een eventuele kampioenswedstrijd.

'Ik ben er nog niet helemaal mee bezig. Feyenoord moet eerst kampioen worden,' zegt Aboutaleb. 'Wij houden er rekening mee dat Feyenoord kampioen kan worden. Natuurlijk moeten de supporters, de club en de stad elkaar moed in blazen om dat einddoel te halen, maar over een huldiging wil ik in alle rust nadenken met de korpschef en de officier van justitie.'

'In 1999 ging het fout bij het kampioenschap. Er werd destijds zelfs geschoten op de Coolsingel. Toen is er een rapport verschenen van het COT waaruit eigenlijk is gebleken dat de Coolsingel niet geschikt is voor huldigingen. Als het zich voordoet gaan wij er opnieuw naar kijken en nemen we een besluit.'

In 2008, toen Feyenoord de KNVB-beker won, werd de binnenstad afgezet met containers. 'De vraag is of ik dat wil, om het hele centrum af te zetten met containers. Daar moet ik goed over nadenken. Ik doe daar mededelingen over als ik zo ver ben.'

Verkeerde informatie
In het vragenuurtje op Radio Rijnmond verafschuwde burgemeester Aboutaleb ook de gebeurtenissen voor Roda JC - Feyenoord. Aboutaleb doelde daarmee op het vermeende slopen van een supportersbus en het bedreigen van een chauffeur. Beide incidenten zijn echter volledig uit de lucht gegrepen door de landelijke media.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties