Fernandez: 'Van Eijden maakte racistische opmerkingen'

Fernandez: 'Van Eijden maakte racistische opmerkingen'

Guyon Fernandez beschuldigt NEC-verdediger Rens van Eijden van ernstig racistisch taalgebruik in zijn richting tijdens de wedstrijd Feyenoord-NEC (0-1), waardoor hij woest werd. De spits van de Rotterdammers wil de klap, die hij zijn directe tegenstander tijdens een worsteling in de doelmond toediende, niet goed praten. Maar Fernandez heeft de KNVB, die hem voor zes wedstrijden wil schorsen, wel duidelijk gemaakt dat er aan het voorval het een en ander vooraf is gegaan.

Het incident ontging de arbitrage, maar op basis van videobeelden besloot de aanklager een onderzoek te starten. Daaruit kwam een voorlopig schikkingsvoorstel voort van vijf duels. Omdat hij nog een wedstrijd voorwaardelijk had staan uit zijn Excelsiorperiode komt dat duel er bovenop.

Fernandez moet vanmorgen voor elf uur laten weten of hij de straf accepteert. Gevreesd wordt dat in een eventuele tucht- of beroepszaak de straf nog hoger uitvalt.

Lees meer over
Fernandez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties