Slory levert contract in bij Levski Sofia

Slory levert contract in bij Levski Sofia

Andwélé Slory is niet langer speler van Levski Sofia. De aanvaller heeft zijn contract in Bulgarije ingeleverd en staat inmiddels aan de vooravond van een nieuw avontuur. Slory maakte begin 2010 de transfervrije overstap van Feyenoord naar West Bromwich Albion, maar vertrok daar enkele maanden later om een tweejarig contract te tekenen bij Levski Sofia, waar eveneens de Nederlanders Serginho Greene en Dustley Mulder onder contract stonden.

‘Maar ik heb mijn contract daar ingeleverd’, vertelt Slory aan Voetbal International. ‘Ik praat met respect over de club. Ze hebben me een kans gegeven en ik heb daar bij binnenkomst een soort bootcamp gehad. Heb hard getraind om weer helemaal fit te worden, want dat was ik niet.’

Slory werkte hard om wedstrijdfit te worden en bleef gevrijwaard van spierblessures. De tweevoudig international maakte een goede indruk en kwam in korte tijd tot drie Europese optredens en maakte zijn opwachting in vijf competitieduels. ‘Maar ik had de pech dat net op het moment dat ik topfit was,iemand ongelukkig op mijn knie ging staan, pijnlijk. Daar was de club niet blij mee. Doen ze zóveel moeite om me te halen, betalen ze mij salaris en kan ik opnieuw niet spelen. Er is nog een aantal zaken gebeurd, dat heeft me doen besluiten mijn contract in te leveren.’

Levski stemde na een week bedenktijd in met het verzoek tot ontbinding van het contract. Inmiddels schermt Slory, die momenteel in Nederland verblijft om de Kerst door te brengen, met interesse van een nieuwe club. ‘Ik ben in een vergevorderd stadium met een nieuwe club. Het enige dat ik nu kan zeggen is dat het een buitenlandse club is. Het Boek Nederland heb ik zoals het nu lijkt eventjes gesloten.’ ‘Ik ben nu 28 jaar, maar heb al veel meegemaakt. Na mijn tijd bij Feyenoord (waar Slory tussen 2007 en 2010 tot vijftig competitieduels en zeven treffers kwam, red.) heb ik een mindere periode gehad. Nu voel ik me lekker en wil ik weer plezier krijgen in het voetballen.

Lees meer over
Jaden Slory
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties