Kritiek op vleugelspelers: "Ik vond het een dikke onvoldoende"

Kritiek op vleugelspelers: "Ik vond het een dikke onvoldoende"

Zelfs na 21 speelrondes blijven de vleugelposities van Feyenoord voer voor discussie. Bij de 2-0 zege van Sparta was het de beurt aan Yankuba Minteh en Igor Paixão, maar zij konden de verslaggevers van RTV Rijnmond niet overtuigen. In Podcast Feyenoord waren Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg bijzonder kritisch op het tweetal.

Van Eersel stak van wal met zijn kritiek op Minteh. "Ik vond het een dikke onvoldoende. Ik vind het altijd fascinerend hoe we in Nederland naar buitenspelers kijken. Als je maar dreigend bent, dan is het goed. Maar je moet kijken naar het rendement. Oké, hij was betrokken bij het strafschopmoment, maar verder... Het rendement was nul komma nul. Geen enkel schot was tussen de palen, elke voorzet kwam bij een tegenstander terecht. Dus ja, hij was heel dreigend, maar wat levert het uiteindelijk op?"

Kranenburg sloot zich bij de kritiek van zijn collega aan. "Er gebeurt heel veel bij Minteh. Hij gaat er op snelheid langs, maakt een actie, maar daarna vind ik het echt onvoldoende. Hij heeft één voorzet gegeven, die Paixão naast kopte. Maar verder gingen alle ballen hoog over, kwamen ze nergens terecht of werden ze geblokt. Dat zie ik al langer bij hem. Hij maakt een actie, ziet er dreigend uit, maar dan moet de voorzet komen en lijkt het wel of hij z'n ogen dicht doet."

Het was Van Eersel die uiteindelijk ook wat nuance aanbracht. "Ik zie wel het potentieel bij Minteh. We zagen hem niet helemaal af. Hij is nog hartstikke jong en Feyenoord heeft hem niet voor niets opgepikt. Hij is zeker talentvol en met zijn arbeidsethos zit het ook wel goed. Maar op dit moment vind ik hem nog niet goed genoeg voor een basisplaats bij Feyenoord."

Igor Paixão
Datzelfde zien de analisten echter ook bij de linksbuiten, Paixão. "Hij is ook met andere dingen bezig", merkte Kranenburg op. "Dan ligt hij weer op de grond, dan komt zijn bal weer niet aan, is de aanname niet goed of lukt zijn actie weer niet." Hij wees op het moment vroeg in de wedstrijd, waar de Braziliaan geblesseerd leek te raken.

"Een irritant moment vond ik dat", reageerde Van Eersel. "Elke wedstrijd heb je zo'n moment dat Paixão op de grond ligt en je eigenlijk al weet: die speelt straks gewoon verder. Hartman wist het ook. Hij hielp hem overeind en gaf aan: niet zo zeiken dit keer. Het vraagt ook weer en hij haalt zichzelf ermee uit zijn spel. Het begint wel te storen."

Lees meer over
Igor Paixão Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties