Recordopbrengst voor Feyenoord Academy via VriendenLoterij

Recordopbrengst voor Feyenoord Academy via VriendenLoterij

Ook het afgelopen jaar hebben supporters van Feyenoord via de VriendenLoterij een miljoenenbedrag bijeen gespeeld voor Feyenoord Academy. Raymond van Meenen, Head of Operations & Women’s Football van Feyenoord, nam deze week samen met Robin van Persie, trainer Feyenoord Onder 18, een cheque in ontvangst met daarop het recordbedrag van 1.444.943 euro.

Het totaalbedrag is de opbrengst over het jaar 2023 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor de Feyenoord Academy, de succesvolle jeugdopleiding van de club. Waar de club vorig jaar 1.243.286 euro in ontvangst mocht nemen is de opbrengst dit jaar wederom gestegen en is er tevens een mooi clubrecord gevestigd.

Opbrengsten naar de jeugd
Een groot deel van de opbrengst gaat naar de jeugdopleiding van Feyenoord, waar niet alleen op voetbaltechnisch maar ook op maatschappelijk vlak wordt geïnvesteerd. Zo zijn er studietrajecten voor alle teams van Onder 13 tot en met Onder 21 op het gebied van onder meer voedingsleer, leven & financiën en loopbaanbegeleiding.

Ook is er ruimte voor het opleiden van trainers en coaches op niet-voetbal gerelateerd vlak. Daarnaast wordt voor jeugdspelers de combinatie van voetbal en studie mogelijk gemaakt door middel van samenwerkingsverbanden van Feyenoord Academy met Thorbecke en het Albeda College. Vervoer en digitale lesfaciliteiten (onder meer laptops) worden ook vanuit de club gefinancierd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties