Jaarlijks extraatje Vriendenloterij opnieuw boven de miljoen

Jaarlijks extraatje Vriendenloterij opnieuw boven de miljoen

Supporters van Feyenoord hebben het afgelopen jaar via de VriendenLoterij voor het vijfde jaar op rij meer dan een miljoen euro bijeen gespeeld voor Feyenoord Academy. Tijdens het Goed Geld Gala in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam nam algemeen directeur Jan de Jong maandagmiddag een cheque in ontvangst met daarop het schitterende bedrag van € 1.429.427,-.

Het totaalbedrag is de opbrengst over het jaar 2018 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor de Feyenoord Academy, de succesvolle jeugdopleiding van de club. Net als in de jaren hiervoor is de opbrengst gestegen. Vorig jaar mocht de club € 1.344.580,- in ontvangst nemen.

Opbrengst volledig naar jeugdopleiding
De opbrengst gaat volledig naar de jeugdopleiding van Feyenoord, waar niet alleen op voetbaltechnisch maar ook op maatschappelijk vlak wordt geïnvesteerd. Zo zijn er studietrajecten voor alle teams van Onder 13 tot en met Onder 19 op het gebied van onder meer voedingsleer, leven & financiën en loopbaanbegeleiding. Ook is er ruimte voor het opleiden van trainers en coaches op niet-voetbal gerelateerd vlak.

Daarnaast wordt voor jeugdspelers de combinatie van voetbal en studie mogelijk gemaakt door middel van samenwerkingsverbanden van Feyenoord Academy met Thorbecke en het Albeda College. Vervoer en digitale lesfaciliteiten (onder meer laptops) worden ook vanuit de club gefinancierd.

Lees meer over
Jan de Jong
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties