Miljoenenbedrag voor Feyenoord Academy via VriendenLoterij

Miljoenenbedrag voor Feyenoord Academy via VriendenLoterij

Supporters van Feyenoord hebben in 2019 voor het zesde jaar op rij meer dan een miljoen euro bijeen gespeeld voor de jeugdopleiding van Feyenoord. Tijdens het Goed Geld Gala in het Naturalis in Leiden nam Algemeen Directeur Mark Koevermans donderdagmiddag een cheque in ontvangst met daarop het prachtige bedrag van €1.366.668,-.

Het totaalbedrag is de opbrengst over het jaar 2019 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor de Feyenoord Academy, de talentvolle jeugdopleiding van de club.

Opbrengst volledig naar jeugdopleiding
De opbrengst gaat volledig naar de jeugdopleiding van Feyenoord, waar niet alleen op voetbaltechnisch maar ook op maatschappelijk vlak wordt geïnvesteerd. Zo zijn er studietrajecten voor alle teams van Onder 13 tot en met Onder 19 op het gebied van onder meer voedingsleer, leven & financiën en loopbaanbegeleiding. Ook is er ruimte voor het opleiden van trainers en coaches op niet-voetbalgerelateerd vlak.

Daarnaast wordt voor jeugdspelers de combinatie van voetbal en studie mogelijk gemaakt door middel van samenwerkingsverbanden van Feyenoord Academy met Thorbecke en het Albeda College. Vervoer en digitale lesfaciliteiten (onder meer laptops) worden ook vanuit de club gefinancierd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties