Feyenoord blijft koploper in Youth League na gelijkspel tegen SS Lazio

Terwijl het elftal van Arne Slot om 18:45 uur pas in actie komt in de Champions League, speelde Feyenoord Onder 19 om 14:00 uur al tegen de leeftijdsgenoten van SS Lazio in de Youth League. Op een regenachtig Varkenoord werden de Rotterdammers gesteund door veel publiek. De supporters konden rekenen op een vermakelijke wedstrijd die eindigde in 2-2.

Robin van Persie koos voor een elftal met spelers uit Feyenoord 1, Onder 21 en Onder 18 aan de aftrap. Terwijl Antoni Milambo de voorgaande wedstrijden tegen Atlético Madrid en Celtic FC nog in de basis stond, heeft Slot hem vandaag bij zijn selectie gehaald na zijn doelpunt tegen Vitesse van afgelopen weekend. Gjivai Zechiël en Leo Sauer begonnen namens het eerste elftal aan de aftrap tegen Lazio Onder 19. Dat Feyenoord met een sterk elftal begon was in de openingsfase ook direct goed zichtbaar.

Het complete eerste deel van de wedstrijd waren de Rotterdammers heersend in balbezit, echter was het ook tegen het jeugdelftal van Lazio lastig om de verdediging te doorbreken. Toch was het Jaden Slory die al na drie minuten spelen het de keeper van de uitploeg lastig wist te maken. Verder waren de doelpogingen lange tijd redelijk verdeeld en hadden de Italianen een paar kansen, maar Ismail Ka hield Feyenoord goed op de been. In de dertigste minuut kreeg Zepiqueno Redmond een uitstekende mogelijkheid om de thuisploeg vanaf de stip op voorsprong te schieten, maar hier slaagde hij niet in. Tien minuten later kwam Feyenoord wel op voorsprong. Via Djomar Giersthove werd een corner uitstekend benut, nadat hij de bal overtuigend in het goal kopte.

Hoe langer de wedstrijd bezig was, hoe harder het begon te regenen. Dit maakte het spel in de tweede helft ook een stuk uitdagender, maar voor de kijker niet minder leuk om te zien. Na rust duurde het even voordat het eerste gevaar kwam, maar toen toonde Slory zijn kwaliteit door uit het niets een kans te creëren. Deze kans vloog in de 55ste minuut zelfs in het goal en daarmee verdubbelde hij terecht de voorsprong voor Feyenoord. In het restant van de wedstrijd gingen de Rotterdammers rustiger voetballen en het werd wel duidelijk dat dit in de Youth League geen goed idee is. Via Napolitano viel de aansluitingstreffer in de 72ste minuut in het goal en in de slotfase van de wedstrijd werd tot grote teleurstelling ook de gelijkmaker gescoord. Feyenoord speelde de laatste tien minuten met een man minder, omdat El Harmouz met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

40' | 1-0 | Giersthove
55' | 2-0 | Slory
72' | 2-1 | Napolitano
87' | 2-2 | Bordon

Feyenoord O19: Ka; Read, Giersthove, Sebbar, Candelaria (83’ Plug); Zechiël, Sauer, El Harmouz; Slory, Redmond en Sliti (59’ Van der Heijden).
Lazio O19: Renzetti; Zazza, Dutu, Ruggeri, Milani; Di Tomasso, Bordon, Nazzaro; Yordanov, D'Agostini, Fernandes.

swebyv20231025yv20231025a1a02700

Koploper
Ondanks het gelijkspel blijft Feyenoord O19 koploper in groep E van de Youth League. De thuiswedstrijd tegen Celtic werd gewonnen en ook in Madrid werden de drie punten gepakt. In Schotland begon de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Celtic om 15:00 uur, maar dat resultaat heeft geen invloed op de koppositie.