Feyenoord wint ook van Atlético Madrid in Youth League

Terwijl alle ogen gericht zijn op de Champions league-wedstrijd van woensdagavond tussen Atlético Madrid en Feyenoord, kwamen de talenten van beide ploegen woensdagmiddag ook in actie. In Madrid namen de elftallen van Fernando Torres en Robin van Persie het tegen elkaar op en ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op. Toch was het Feyenoord die dankzij twee penalty's met 1-2 wist te winnen in de hoofdstad van Spanje.

De talenten van Feyenoord begonnen de wedstrijd met een aantal wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Celtic O19. Leo Sauer verving de geblesseerde Aymen Sliti op linksbuiten en Jan Plug begon als linksachter omdat Jayden Candelaria een blessure heeft. De Rotterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden eigenlijk de gehele openingsfase het meeste balbezit. Echter zegt dit niet alles tegen ploegen als Atlético Madrid en dus had de thuisploeg een aantal gevaarlijke kansen. Al na negen minuten kreeg de ploeg van Torres de eerste doelpoging, maar uiteindelijk ging dat schot via een verdediger van Feyenoord over de achterlijn.

yv2023104yv2023104a1c04221

Na iets meer dan een kwartier spelen werd het vele balbezit van Feyenoord beloond in de eerste doelpoging. Jaden Slory maakte een goede versnelling en liet de bal van zijn voet schieten, maar het schot werd geblokt door een speler van Atlético. Ondertussen komt de thuisploeg steeds meer in de wedstrijd en vallen er ook veel (smerige) overtredingen. Opvallend genoeg gaf de scheidsrechter slechts één gele kaart in de eerste helft. Uiteindelijk kwamen de talenten van Atlético Madrid na 43 minuten op voorsprong. El Jebari was duidelijk op zoek naar een penalty en Givairo Read gaf de scheidsrechter uit Kroatië na een onhandige overtreding de kans om de bal op de stip te leggen. In de slotfase van de eerste helft wist het elftal van Van Persie de achterstand niet om te draaien.

yv2023104yv2023104a1c04107

In de tweede helft begon de thuisploeg mega scherp. Na balverlies op het middenveld was Atlético al snel dreigend, maar Giersthove greep goed in en kon het echte gevaar voorkomen. Niet veel later ontsnapte Feyenoord echt aan een grotere achterstand. Na een rommelige aanval van Atlético, rolde de bal uiteindelijk net langs de paal van Ka. Gelukkig kwamen de Rotterdammers niet veel later weer goed in de wedstrijd, maar toch bleven de echte grote kansen net als in de eerste helft nog uit. In de 67ste minuut kreeg ook Feyenoord een (verdiend) gelukje van de scheidsrechter en ging de bal, na een overtreding op Antoni Milambo, op de stip. De middenvelder schoot hem vervolgens zelf hard in de hoek.

In de slotfase begon de thuisploeg steeds meer aan te dringen, maar mede dankzij een hoofdrol van de keeper van Feyenoord bleven de Rotterdammers in leven. De grootste hoofdrol was uiteindelijk voor Slory, die in de laatste minuut zijn team op een voorsprong schoot vanaf de penaltystip. De overwinning betekent ook dat het elftal van Van Persie met zes punten aan kop gaat in de groep.