Feyenoord O19 boekt eerste overwinning in Youth League

Feyenoord Onder 19 is dinsdagmiddag tegen de leeftijdsgenoten van Celtic FC begonnen aan hun avontuur in de UEFA Youth League. Op Varkenoord speelden de Rotterdammers een sterke wedstrijd en werden de Schotten met 3-0 verslagen.

Opvallend was dat trainer Robin van Persie de voorkeur gaf aan meerdere spelers van Feyenoord Onder 18 boven de talenten uit het Onder 21 elftal. Zo begonnen basispelers als spits Fabiano Rust, doelman Mannou Berger en verderdiger Lugene Arnaud op de bank. Uit de selectie van Arne Slot zijn Antoni Milambo en Gjivai Zechiël overgekomen om te beginnen in de basiself. De keuze van Brian Pinas en Van Persie pakte goed uit, want de Rotterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd. Het vele balbezit en de paar kleine doelpogingen werden in de tiende minuut omgezet in de eerste grote kans van de wedstrijd. Jaden Slory draaide goed weg van zijn tegenstander, maar schoot de bal op de bovenkant van de lat.

Het elftal van Van Persie bleef goed spelen en in de zestiende minuut volgde de volgende gigantische kans. Gjivai Zechiël, die gedurende de wedstrijd duidelijk liet zien makkelijk mee te kunnen op dit niveau, kwam goed vrij achter de verdediging maar schoot de bal net langs het doel. Na twintig minuten spelen, kwam ook Celtic Onder 19 tot de eerste grote kans van de wedstrijd. Het drukzetten van de Schotten zorgde ervoor dat Marouane Sebbar slordig de bal verloor, maar doelman Ismail Ka kon de bal redelijk eenvoudig over het doel tikken.

Na meerdere kansen in het vervolg van de eerste helft, viel het eerste doelpunt uiteindelijk pas in de veertigste minuut. Nadat er goed druk werd gezet door de Rotterdammers, was het rechtsback Givairo Read die de aanval bekroonde tot een doelpunt. Na rust schoot Feyenoord Onder 19 uit de startblokken en al na twee minuten wist Slory de Rotterdammers op een 2-0 voorsprong te schieten.

20yv2023919yv2023919a1a05117

Het was duidelijk dat de ploeg uit Rotterdam de overheersende partij was en ook in de tweede helft werden de combinaties makkelijk gevonden. In de 57ste minuut werd Milambo door Zechiël briljant de diepte in gestuurd achter de verdedigers, waarna de middenvelder van Feyenoord zelf de bal mooi in de hoek schoot. Het restant van de tweede helft werd het spel een stuk rustiger en kwamen er geen echte grote kansen voor beide ploegen.

40' | 1-0 | Read
50' | 2-0 | Slory
56' | 3-0 | Milambo

Feyenoord Onder 19:
Ka; Read, Giersthove (C), Sebbar, Candelaria (76' Plug); Zechiël, El Harmouz, Milambo (67' Kraaijeveld); Slory (86' Arnaud), Redmond (69' Rust), Sliti (77' Cruz)
Celtic Onder 19: Mclean; Dede, Bonetig, Robertson, Frame; Carse (C), Kelly, Thomson; Quinn, Vata, MacKenzie.

yv2023919yv2023919a1a05372

Feyenoord koploper in UEFA Youth League
Door de overwinning staat Feyenoord Onder 19 na één wedstrijd bovenaan in Groep E. De beloften treffen, net als de eerste selectie, dezelfde tegenstander in het Europese toernooi. SS Lazio Onder 19 verloor met 0-2 van Atletico Madrid Onder 19. De ploeg van Robin van Persie treft de Spaanse club op 4 oktober om 14:00 uur.