Dit is het programma van Feyenoord in de Youth League

Dit is het programma van Feyenoord in de Youth League

De talenten van Feyenoord komen dit seizoen uit in de UEFA Youth League. Het toernooi is een parallelle competitie die samenvalt met de UEFA Champions League en biedt jeugdspelers van topclubs de kans om op internationaal niveau te spelen en ervaring op te doen.

Net als de eerste selectie van Feyenoord spelen de talenten ook tegen Celtic FC, Atlético Madrid en SS Lazio. De wedstrijden worden ook op dezelfde dagen gespeeld als wanneer de ploeg van trainer Arne Slot in actie komt. De thuisduels worden dit seizoen gespeeld op Sportcomplex Varkenoord en de UEFA heeft de aanvangstijden van de eerste drie duels bekendgemaakt.

De uitwedstrijd tegen Atlético Madrid wordt gespeeld in het Centro Deportivo Wanda Alcalá de Henares, het nieuwe jeugdcomplex van de Spaanse topclub, dat sinds 2019 in gebruik is. Het complex heeft zestig miljoen euro gekost en het stadion beschikt over 2700 zitplaatsen. De uitwedstrijd tegen SS Lazio wordt gespeeld in het Fersini Stadium, en tegen Celtic FC wordt gespeeld in het Lesser Hampden stadion in Glasgow.

Het is voor Feyenoord de tweede keer dat talenten in actie mogen komen in de Youth League. Eerder bereikte Feyenoord de achtste finale door tweede te worden met negen punten in een groep met Manchester City, Shakhtar Donetsk en SSC Napoli. In de achtste finale werd met 5-2 verloren van Chelsea FC. Vooral talenten als Orkun Kökcü en Tyrell Malacia wisten toen een prima indruk te maken.

In de UEFA Youth League mogen clubs maximaal 25 spelers inschrijven voor het toernooi. Deze 25 spelers moeten voldoen aan bepaalde leeftijdsvereisten, wat betekent dat ze in principe allemaal onder de 19 jaar oud moeten zijn op 1 januari van het lopende seizoen. Clubs kunnen echter ook enkele dispensatiespelers inschrijven. Robin van Persie, Brian Pinas en Ibrahim Afellay staan dit seizoen voor de groep.

Matchday 1 | Feyenoord - Celtic FC
dinsdag 19 september 15:00

Matchday 2 | Atlético Madrid - Feyenoord
woensdag 4 oktober 14:00

Matchday 3 | Feyenoord - Lazio
woensdag 25 oktober 14:00

Matchday 4 | Lazio - Feyenoord
dinsdag 7 november n.n.b.

Matchday 5 | Feyenoord - Atlético Madrid
dinsdag 28 november n.n.b.

Matchday 6 | Celtic - Feyenoord
woensdag 13 december n.n.b.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties