Boel enthousiast: "Ik denk dat hij het naar behoren heeft gedaan"

Boel enthousiast: "Ik denk dat hij het naar behoren heeft gedaan"

Feyenoord Onder 21 heeft dinsdagavond met 3-1 verloren van de leeftijdsgenoten van Fulham FC. Tegenover Feyenoord Media spreekt trainer Melvin Boel over een leerzame avond tegen een erg sterke tegenstander. Nu gaat de focus weer op de competitie, waar een aantal belangrijke wedstrijden te wachten staan.

"Dat je verliest van een zeer effectief Fulham", beschrijft Boel zijn eerste gevoel na de nederlaag. "Maar dat wij ook op een aantal momenten zeker onszelf te kort hebben gedaan. Vooral de momenten dat je hen in de wedstrijd laat komen. Dat is helemaal in het begin, waardoor je heel snel op achterstand komt. Maar ook meteen na rust, waar we eigenlijk de bal niet goed verwerken en zij een mogelijkheid krijgen waar een penalty uitkomt."

"Dat zijn wel momenten die zonde zijn", vervolgt de trainer van Feyenoord Onder 21. "Als je kijkt naar de wedstrijd hebben we ook momenten waar we wel fel zijn en duels willen winnen, dan druk je hen ook achteruit. Dat was eigenlijk het spelbeeld van de eerste helft. Dan hoop je dat in de tweede helft voort te zetten, maar begin je zo slap. Dan loop je met 2-0 achter de feiten aan en dat is gewoon zonde."

Typisch Engels
Feyenoord O21 trof op een regenachtige avond in Londen fysiek sterke spelers en dus was het spel eigenlijk ook 'typisch Engels'. "Je weet natuurlijk wel dat wij een tegenstander onder druk willen zetten en zij als oplossing snel de lange bal willen spelen. Dan probeer je iets meer de tweede bal op te pakken. Ik denk dat we dat best wel aardig deden, zeker gedurende de eerste helft. Waardoor we echt aan de bal waren en dominant konden zijn. Dan moet je wel dat balbezit ook kunnen omzetten in kansen. Dat hoop je de tweede helft te kunnen doen, maar als je dan zo slap begint, wordt dat wat lastiger."

Twan Schens
Voorafgaand aan de wedstrijd sprak Boel al uit vooral te hopen dat spelers die zich normaliter minder (kunnen) laten zien, de staf konden overtuigen. Bij een aantal is dit niet gelukt en bij een deel ook wel, zo vertelde Boel na afloop. Eén speler vond de trainer in het bijzonder leuk om te zien. Twan Schens maakte dinsdagavond voor het eerst minuten in het elftal ver boven zijn leeftijd. De 16-jarige verdediger kreeg een invalbeurt.

"Bij Twan, die uit de Onder 17 meedeed, is het natuurlijk vooral super leuk om zo'n jongen te zien. Niet alleen hoe hij heel de week mee is, maar zeker ook dat hij invalt en de jongens hem dan helpen. Mooi om te zien dat ze hem ook die minuten gunnen. Ik denk dat hij het naar behoren heeft gedaan. Het is natuurlijk hartstikke mooi om te zien bij een O21-wedstrijd, terwijl je eigenlijk in de Onder 17 zit, dat je hier mee kan spelen. Ik denk dat dat een hele mooie ervaring voor die jongen is."

Leermoment
"Ik denk dat deze trips altijd goed zijn", oordeelt Boel ondanks de nederlaag. "Je leert ervan, je besteedt tijd met elkaar en jongens leren elkaar beter kennen. Daar haal je ook weer dingen uit. De momenten die goed zijn benoem je, maar ook zeker een aantal dingen waarvan je wil leren. Dan is het lekker dat je dit weekend weer een belangrijke wedstrijd krijgt tegen Go Ahead Eagles."

Aanstaande zaterdag om 13:30 uur spelen de Rotterdammers een belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer zes van de competitie. Doordat de nummer één (De Graafschap) en twee (FC Groningen) ook tegen elkaar spelen, kan dit weekend in theorie zelfs de koppositie worden gepakt.

Lees meer over
Feyenoord Onder 21 Feyenoord Onder 17
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties