Zerrouki: "Die speler van Celtic zei dat hij het geen penalty vond"

Zerrouki: "Die speler van Celtic zei dat hij het geen penalty vond"

Terwijl Ramiz Zerrouki na de wedstrijden tegen Atlético Madrid en Lazio nog kon rekenen op veel lof voor zijn goede spel, ontvangt de middenvelder van Feyenoord na woensdagavond iets minder complimenten. Hij speelde namelijk absoluut geen goede wedstrijd en was ook betrokken bij de penalty door, zelfs na twee directe waarschuwingen, fysiek contact te maken met zijn tegenstander. Zelf baalt de international van Algerije enorm.

"Heel frustrerend, vooral de tweede helft was er veel intensiteit en ging het op-en-neer", begint Zerrouki tegenover RTL 7. "We waren de betere ploeg en creëerden de grootste kansen, maar maakten ze niet af. Ik denk dat het in de beginfase van de opbouw nog prima verliep, maar zij stonden heel hoog en wij hadden weinig ruimte. Na een minuut of 25 ging dat veel beter en zag je dat we beter aan het voetballen waren."

"We hebben wat contact met elkaar, in mijn ogen veel te licht voor een penalty", zegt de middenvelder over zijn overtreding. "In eerste instantie waarschuwt de scheids, vervolgens wordt die corner genomen en duwt hij mij eerst en heb ik wat contact met hem. Ik heb het zelf nog niet terug gezien, hoe ik nu erover praat is puur over hoe ik het in de wedstrijd heb meegemaakt."

Niet alleen Zerrouki vond het geen penalty waardig: "Die speler van Celtic zei tegen mij dat hij het absoluut geen penalty vond, dus ik denk dat het wel genoeg zegt. Je hebt altijd leermomenten, maar uiteindelijk denk ik dat we echt genoeg kansen hebben gecreëerd om deze wedstrijd nog naar ons toe te trekken. Alleen in het afronden waren we niet goed genoeg."

Tegendoelpunt
"Weer uit een standaardsituatie", klinkt Zerrouki geïrriteerd. "De bal valt eruit, wordt er weer in gebracht en dan staat er iemand helemaal vrij. Dat mag ons niet gebeuren, want dan kan je nog 100 kansen creëren, maar ga je geen wedstrijden winnen als je zulke goals tegen krijgt."

Wat de middenvelder van Feyenoord heeft geleerd van deze groepsfase? "Dat we voetballend veel hebben laten zien, maar dat we nog niet ver genoeg zijn in het winnen van wedstrijden. Waar andere teams in deze poule al wat verder in zijn dan ons."

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties