Beelen: "Daar moest ik wel even aan wennen"

Beelen: "Daar moest ik wel even aan wennen"

Terwijl de verwachtingen bij het begin van het Champions League-avontuur van Feyenoord erg hoog lagen na een aantal goede wedstrijden, is het erg teleurstellend geëindigd. Na de verloren thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid wisten de Rotterdammers ook tegen Celtic totaal geen indruk te maken. Het elftal van Arne Slot speelde bij vlagen goed combinatiespel, maar het slordige voetbal was toch overheersend.

"Uiteindelijk wel met een vervelend gevoel", dat is hoe Thomas Beelen terugkijkt op zijn debuut in de Champions League. "Als je ziet hoeveel kansen we gecreëerd hebben, denk ik dat we hier wel hadden moeten winnen. Maar voor mij persoonlijk is het natuurlijk een mooi moment." In aanloop naar deze wedstrijd kreeg de verdediger te horen dat hij Gernot Trauner moest vervangen centraal achterin. "Dat was leuk om te horen. Ik had het wel in mijn hoofd zitten dat het zou kunnen, maar ik had er niet heel veel rekening mee gehouden."

De talentvolle verdediger vervolgt tegenover RTL 7 over zijn persoonlijke verloop van de wedstrijd. "Voor mijn gevoel had ik niet echt last van spanning, maar hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe beter ik in mijn vel kwam." Ook zijn directe tegenstander was wel van een ander niveau dan hij is gewend uit de Keuken Kampioen Divisie. "Hij maakte wel een paar goede loopacties, dus dat is wel wat anders dan ik gewend ben natuurlijk. Daar moest ik wel even aan wennen, maar ik denk dat het later wel beter ging."

"Het is voor ons de zoveelste keer dat we veel kansen creëren, niet scoren en uiteindelijk twee goals om de oren krijgen", vervolgt Beelen kritisch. "Ik denk dat we daarin naar onszelf moeten kijken hoe dat beter kan, want zo ga je geen wedstrijden winnen op dit niveau. Ik denk dat we het voetballend goed hebben laten zien in de Champions League, maar als je zelf zulke goals tegen krijgt en zulke kansen nodig hebt, dan gaat het niet lukken op dit niveau."

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties