Wieffer hekelt tegengoals: ''Het is eigenlijk schandalig''

Mats Wieffer heeft zijn gevoel duidelijk uitgesproken. De middenvelder baalt enorm van de nederlaag van Feyenoord tegen Celtic FC. Wieffer was uitgesproken na afloop van de verloren wedstrijd in de groepsfase van de Champions League.

"Iedereen is heel gefrustreerd", begint Wieffer het interview met Ziggo Sport. "De eerste twintig minuten was Celtic beter, en daarna hadden we het aardig onder controle. We creëerden heel veel kansen, vooral in de tweede helft. Dan valt hij weer uit een standaardsituatie. Ik weet niet hoeveel we er tegen hebben gekregen in de Champions League, maar dat kan niet. Het is eigenlijk schandalig."

"We krijgen alleen maar standaardsituaties tegen en dat is gewoon heel slecht'', vervolgt de middenvelder die op de bank begon in Glasgow. ''Dat zijn momenten die je eigenlijk kunt trainen, waar iedereen zijn man heeft. Dit mag niet gebeuren. Dat kunnen we wel zeggen: we hebben leuk gevoetbald en veel kansen gecreëerd. Alleen als dit elke keer gebeurt, ga je nooit wat winnen. In dit geval kan je dat jezelf aanrekenen."

Feyenoord voetbalt goed en doet zich zelf enorm tekort. "Dat vind ik ook. Dan lijkt het allemaal weer klote, maar uiteindelijk krijg je vandaag een penalty en corner tegen die erin gaan. Zo ga je in de Champions League, Europa en eigenlijk in de competitie niks winnen. Waar het aan ligt? Misschien ervaring of de gretigheid voor de goal, wat Spaanse en Italiaanse ploegen wat meer hebben. Daar moeten wij aan werken. Uiteindelijk is het ook kwaliteit die je mist. Het is echt gewoon klote."

Had Wieffer verwacht dat hij met de pest in zijn lijf Celtic Park zou verlaten na een wedstrijd die nergens om ging? "Eigenlijk wel. We hebben de thuiswedstrijd gewonnen, dus we gingen hier met een goed gevoel naartoe. We wilden het richting de Europa League goed afsluiten. We wisten wat er op het spel stond. Voor ons zijn het ook wedstrijden om je te laten zien natuurlijk. Het is klote, weer op deze manier. We hebben veel kansen gehad, maar daar koop je niks voor."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties