UEFA keurt sfeeractie van Feyenoord af vanwege 'beledigende aard'

UEFA keurt sfeeractie van Feyenoord af vanwege 'beledigende aard'

De UEFA heeft geen akkoord gegeven voor een sfeeractie dat recent is ingediend voorafgaand aan het duel tussen Feyenoord en SS Lazio. De Europese voetbalbond laat weten dat zij niet akkoord gaat met het doek dat door Supportersvereniging FSV De Feijenoorder is ontworpen, zo meldt 1908.nl.

''We hebben het voorstel beoordeeld en helaas is het iets dat niet kan worden goedgekeurd," zo luidt de verklaring van de UEFA aan Feyenoord. ''Het bericht lijkt provocerend te zijn, aangezien het een reactie is op een eerder gemaakte opmerking van de Lazio-coach en de afbeelding wordt als verontrustend beschouwd en daarom ongeschikt voor een sportevenement. Om deze reden wordt het beschouwd als niet in overeenstemming met Artikel 16.2 van het UEFA Disciplinair Reglement.''

Supporters hadden een sfeeractie bedacht met als thema de uitspraken van trainer Maurizio Sarri uit het verleden. De huidige trainer van de Italiaanse club was afgelopen seizoen na de thuiswedstrijd in de Europa League pissig. De reservebank van SS Lazio werd bekogeld met bier. Sarri noemde De Kuip na afloop een 'bolgia', wat vertaald kan worden als een psychiatrisch ziekenhuis. Het sfeerteam had een ludieke reactie bedacht en is teleurgesteld in het besluit van de UEFA. Later zal er een uitgebreide verklaring worden gegeven.

Feyenoord heeft de afgelopen dagen ook alles in het werk gesteld om het doek alsnog goedgekeurd te krijgen door de UEFA. Volgens de Rotterdamse club was er geen sprake van enig aanstootgevend karakter. Desondanks heeft dit weinig verandering teweeggebracht in de keuze van de UEFA, die blijft vasthouden aan Artikel 16.2: ''Het gebruik van gebaren, woorden, voorwerpen of enige andere middelen om een provocerende boodschap over te brengen die niet geschikt is voor een sportevenement, met name provocerende boodschappen van politieke, ideologische, religieuze of beledigende aard.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties