Lazio-trainer Sarri haalt opnieuw uit naar de supporters van Feyenoord

Lazio-trainer Sarri haalt opnieuw uit naar de supporters van Feyenoord

Voor de tweede keer dit seizoen wacht SS Lazio twee ontmoetingen met een Nederlandse club. Nadat Feyenoord in de Europa League te sterk bleek voor de nummer drie van de Serie A, gaat de ploeg in de Conference League tegen AZ voor meer succes. De uitschakeling in De Kuip is trainer Mauricio Sarri echter nog niet vergeten.

Tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de eerste ontmoeting met AZ, werd Sarri gevraagd naar het Nederlandse voetbal. Daarbij kon hij het niet laten om nog eens een sneer uit te delen aan Feyenoord. "Het niveauverschil met de Serie A is niet groot. De Eredivisie mist alleen een team van het niveau Napoli, maar verder zijn de clubs gelijkwaardig. Het enige dat ik niet leuk vind aan het Nederlandse voetbal, zijn de supporters van Feyenoord."

Lazio ging op 3 november op bezoek in De Kuip voor de laatste groepswedstrijd in de Europa League. Alle ploegen konden op dat moment nog overwinteren of juist worden uitgeschakeld, maar het was Feyenoord dat dankzij een goal van Santiago Gimenez met 1-0 won en zo de groepswinst veiligstelde. Lazio moest het door die nederlaag doen met een ticket voor de Conference League.

Tijdens zijn bezoek aan De Kuip maakte Sarri op een op z'n zachtst gezegd memorabele wijze kennis met het Legioen. Zowel op het veld als in de dug-outs en op de tribunes ging het er lang niet altijd even vriendelijk aan toe. Sarri noemde De Kuip na afloop een 'bolgia', wat kan worden vertaald als een psychiatrisch ziekenhuis.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties