Slot: ''Dat heeft me doen besluiten om Igor op te stellen''

Slot: ''Dat heeft me doen besluiten om Igor op te stellen''

Arne Slot vertelt voorafgaand aan de wedstrijd tegen SS Lazio waarom Luka Ivanušec genoegen moet nemen met een plek op de bank. De trainer kiest voor Igor Paixão op zijn positie. De Kroatische international komt net terug van een blessure en heeft nog niet voldoende inhoud om het verschil te maken tijdens de kraker in de groepsfase van de Champions League.

''Het is niet zo dat als je minder enthousiast bent over iemand, hij er gelijk uit moet," reageert Slot op de situatie van Paixão. ''Dan speel je bijna elke week met een andere opstelling, omdat er altijd wel iemand is die beter zou kunnen spelen. Waarom wel voor hem? Het was de keuze tussen Igor en Luka. Luka is er zes weken uit geweest en is nog steeds niet 100% fit. Dat kan hij alleen worden als hij kan spelen, daarom hebben we dat zaterdag ook gedaan. Maar als je dan een paar dagen later weer moet spelen tegen een team dat het heeft uitgevonden om de bal naar de back te spelen en door te spelen. Dat heeft me doen besluiten om Igor op te stellen.''

''Toen zei ik dat het gras niet overdreven kort gemaaid was," herhaalt Slot zijn woorden tegenover RTL toen hij voor het eerst het veld zag van Stadio Olimpico. "Maar dat zagen we gisteren bij de training ook al. Op zich maakt het voor de wedstrijd niets uit, maar als je Champions League speelt, verwacht je over het algemeen ook een geweldig veld, zoals in De Kuip. Maar het is goed genoeg om op te spelen. Wat ze hier doen is dat ze groene kunstgraskorrels op het veld gooien, waardoor het op de camera groen lijkt, maar dat is het niet compleet.''

Feyenoord speelde in De Kuip een geweldige wedstrijd tegen SS Lazio. Het is nu zaak voor de Rotterdammers om ook in Rome te presteren. Een uitdaging in de ogen van Slot. "Op het moment dat we hier een fantastisch opbouwmoment hebben, horen ze alleen de trainer schreeuwen en hooguit een paar medespelers. Dat in combinatie met een scheidsrechter die ook wel eens makkelijk een vrije trap tegen kan geven, zorgt ervoor dat het vaak moeilijker is om net zo goed te spelen als thuis."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties