Overwinning Feyenoord op Celtic levert miljoenen op

Overwinning Feyenoord op Celtic levert miljoenen op

Feyenoord is het avontuur in de Champions League niet alleen sportief uitstekend begonnen, maar ook financieel loopt de teller aardig op voor de Rotterdammers. Tijdens de start van het toernooi kon de penningmeester in De Kuip al een vast bedrag van 29,9 miljoen euro noteren en kan nu weer rekenen op een miljoenenbedrag vanuit de UEFA.

De overwinning van Feyenoord tegen Celtic FC levert een bedrag van 2.800.000 euro op. Met nog vijf wedstrijden te spelen is er nog een bedrag van veertien miljoen euro te verdienen in totaal. De kans dat Slot alle vijf de wedstrijden in de groepsfase wint, is niet aannemelijk. Een gelijkspel is goed voor een bonus van 930.000 euro. Het bereiken van de achtste finale is goed voor een bedrag van 9,6 miljoen euro.

In totaal waren er dinsdagavond 45.000 supporters aanwezig in De Kuip. De prijzen voor de passe-partouts variëren van 135 euro tot 290 euro. In het vaste bedrag van 29,9 miljoen euro is geen rekening gehouden met de inkomsten uit de kaartverkoop. Het is niet in te schatten hoeveel Feyenoord daadwerkelijk overhoudt, aangezien het niet duidelijk is hoeveel kosten het moet maken voor het organiseren van drie duels in de Champions League.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties