Ontwerp afgekeurd spandoek door de UEFA bekend

Ontwerp afgekeurd spandoek door de UEFA bekend

Donderdagavond is het ontwerp van het verboden spandoek geplaatst door 1908.nl. De UEFA heeft dit ontwerp niet toegestaan tijdens de thuiswedstrijd tegen SS Lazio in de groepsfase van de Champions League. Het doek was een verwijzing naar Maurizio Sarri, en de volgende tekst was zichtbaar: 'Look who came back to our lunatic asylum!' De Europese voetbalbond bestempelde de actie als 'beledigend'.

whatsapp image 2023 11 02 at 212326

''We hebben het voorstel beoordeeld en helaas is het iets dat niet kan worden goedgekeurd," zo was de verklaring van de UEFA aan Feyenoord. ''Het bericht lijkt provocerend te zijn, aangezien het een reactie is op een eerder gemaakte opmerking van de Lazio-coach en de afbeelding wordt als verontrustend beschouwd. Om deze reden wordt het beschouwd als niet in overeenstemming met Artikel 16.2 van het UEFA Disciplinair Reglement.''

Willem van Hanegem schreef in het Algemeen Dagblad dat het doek ook niet werd toegestaan tijdens de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse. ''Die gasten vroegen of het dan tegen Vitesse mocht, maar dat wilde Feyenoord niet. Het leidde te veel af van het voetbal. Feyenoord kent straks vast ook weer seizoenen waarin het minder zal lopen dan gehoopt, zo gaat dat in voetbal. Dan helpt het als je soms je nek uitsteekt voor mensen. Dat krijg je later terug.''

Het is niet de eerste keer dat de UEFA een spandoek van Feyenoord heeft afgekeurd. In 2021 werd een spandoek met het beeld van Zadkine en een aantal andere prominente gebouwen uit de skyline van de binnenstad van Rotterdam afgekeurd. Daaronder zou op vak X een spandoek worden uitgerold met de tekst 'Wij zijn Rotterdammers, wij houden vol'. De UEFA bestempelt het spandoek als een politiek statement en provocerend, gezien het feit dat het beeld van Zadkine symbool staat voor 'de verwoeste stad'.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties