Italiaanse media onder de indruk van ijzersterk Feyenoord

Italiaanse media onder de indruk van ijzersterk Feyenoord

Na afloop van het Champions League-duel tussen Feyenoord en Lazio had zelfs trainer Maurizio Sarri mooie woorden over voor het elftal van de Rotterdammers. Maar ook de Italiaanse pers is het niet onopgemerkt gebleven hoe sterk het team van Arne Slot was.

"Feyenoord domineerde, scoorde drie keer en had nog minstens drie keer vaker kunnen scoren", opent La Gazzetta dello Sport. "Het gevaar kwam bij Feyenoord met name van de flanken, van Stengs en Paixão. Zij waren hun bewakers Marusic en Hysaj voortdurend de baas. Maar Lazio had het ook lastig op het middenveld, waar het trio van Feyenoord aan de bal superieur was ten opzichte van het drietal van Lazio. Het is een terechte uitslag en een zware nederlaag." Met name over Ramiz Zerrouki was de krant erg te spreken, hij kreeg een acht als cijfer.

"De show van Gimenez, Sarri Knock-Out in Champions League", klinkt de Italiaanse kop van Sky Italia. Het nieuwsmedium schrijft dat vooral aan de kant van Lazio de kansen werden verprutst, maar dat de spits van Feyenoord vooral fenomenaal was. "Gimenez was de hoofdrolspeler." Bij de tegenstander waren er maar weinig positieve aspecten te bespeuren voor Lazio. Het spelersrapport wordt gekenmerkt door lage cijfers. Een zes is het hoogst toegekende cijfer, en alleen doelman Ivan Provedel en buitenspeler Mattia Zaccagni hebben dat cijfer gekregen als basisspelers.

Ook op de fansites van Lazio heerst er niet veel positiviteit. "Het was een frustrerende en pijnlijke avond voor Lazio", vond The Laziali. "Lazio dat veel te veel balverlies leed en veel te afwezig was, waardoor Feyenoord naar de overwinning kon cruisen." Ook Corriere dello Sport was niet bepaald positief en concludeerde dat "Lazio pas laat wakker werd". De krant kwam zelfs met een spottende afbeelding richting Sarri: "Tot ziens in de Europa League?"

Champions League killer
Ook in Spanje wordt met veel aandacht gekeken naar Feyenoord. ''De Champions League heeft een nieuwe killer', kopt AS bij een verhaal over Gimenez. ''De spits is ongrijpbaar in de afgelopen maanden. Hij scoorde al dertien keer in negen competitiewedstrijden en vierde zijn debuut in de CL met een beslissende dubbelslag.' Marca voegt toe: ''Feyenoord danst langs Lazio op het Mexicaanse ritme van Gimenez. Lazio kwam op geen enkel moment in de wedstrijd. De druk van de Rotterdammers was te veel voor de Italianen, die de bal steeds snel verloren. Topscorer Gimenez en vleugelaanvaller Calvin Stengs vielen op met hun goede spel.''

Nederlandse media
De kranten zijn lovend over het spel van Feyenoord. Calvin Stengs wordt door De Telegraaf aangemerkt als de redder van het Nederlands Elftal. ''Met zijn Champions League-optredens heeft Stengs zijn kandidatuur gesteld. Tegen Atletico Madrid deed hij het al prima vanuit die positie en tegen Lazio Roma kwam de bevestiging met tevens een assist bij het doelpunt van Zerrouki. Dus ook met het rendement op het hoogste niveau zit het wel snor, want in zijn eerste Champions League-wedstrijd tegen Celtic – toen speelde hij achter de spitsen – scoorde Stengs voor Feyenoord uit een vrije trap.''

''Galashow op miljoenenbal'', kopt het Algemeen Dagblad. De krant ziet dat Feyenoord een indrukwekkende ontwikkeling heeft doorgemaakt. ''Steeds werd er maar gewezen naar de oude, versleten Kuip, waar de kroketten koud waren, als metafoor voor de achterstand tegen opzichte van de concurrentie. Maar met eerst Frank Arnesen en later Arne Slot en Dennis te Kloese is voetbal weer de hoofdmoot geworden, bij een club die meer dan vijftig jaar geleden toonaangevend was in de wereld.

''Zover is dit Feyenoord natuurlijk niet en zal het hoogstwaarschijnlijk ook nooit meer komen. Maar deze tweede overwinning op het miljoenenbal zorgt niet alleen voor goede vooruitzichten op een ticket voor de knock-outfase. Feyenoord staat ook vol in de internationale schijnwerpers en deze keer om de redenen dat het graag wil: gestroomlijnd voetbal, veelbelovende spelers en prima resultaten. Op het hoogste niveau.'' Voor Feyenoord is het mooi om te constateren dat er nog voldoende ruimte voor groei is in het elftal. De Rotterdammers behaalden een overwinning op Lazio met de jongste basisopstelling ooit in de Champions League.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties