Feyenoord swingt tijdens de eerste helft en verslaat Lazio

Feyenoord heeft een heerlijke Europese avond achter de rug. De Rotterdammers hebben uitstekende zaken gedaan in Groep E door nummer twee SS Lazio te verslaan. De ploeg van trainer Arne Slot speelde bij vlagen uitstekend en de Italianen hadden weinig te vertellen. Vooral Calvin Stengs domineerde in de Champions League, en Santiago Gimenez bewijst eveneens dat hij het op het hoogste niveau kan

Slot koos voor de 'Atletico-uit' variant woensdagavond tegen de club uit de Serie A. Minteh was niet beschikbaar, en daardoor begon Stengs als rechtsbuiten. Zerrouki completeerde het middenveld met Wieffer en Timber. De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend, en het was vooral zoeken naar ruimtes op het veld.

Het was Stengs die met een werkelijk schitterende assist Gimenez wegstuurde naar het doel van Lazio. De Mexicaan rondde gelukkig af, en De Kuip ontplofte. Het doelpunt werd niet veel later afgekeurd vanwege buitenspel. Hoewel het minimaal was, ging het feest niet door. De wedstrijd kwam daarna wel direct los en dat leverde een doelpunt op van Gimenez. De spits hield zijn lichaam goed tussen de bal en de tegenstander en vond met zijn linkerbeen de linkerhoek.

yv20231025yv20231025a1a05460

Voor Feyenoord was dat voor rust nog niet genoeg. Stengs was wederom de dirigent in het shirt van de Rotterdammers. Hij legde de bal terug vanaf rechts naar Zerrouki. Met een prachtig gedraaide bal vond de middenvelder de linkerhoek achter keeper Ivan Provodel, waardoor Feyenoord met een geweldig gevoel de kleedkamer opzocht. Tijdens de rust besloot Slot om Bart Nieuwkoop achter te laten. De verdediger had ook een gele kaart. Marcos Lopez was zijn vervanger.

zerrouki

Na een aantal minuten in de tweede helft kreeg Lopez al direct geel, tot ongenoegen van Slot. De trainer gebaarde dat de Peruviaan zijn hoofd erbij moest houden. Voor Feyenoord was het niet alleen oppassen op gele kaarten, maar ook op Taty Castellanos. De ingevallen spits kreeg een grote mogelijkheid op een aansluitingstreffer. Zijn inzet ging voor open doel net over. Feyenoord was gewaarschuwd, en dat was reden genoeg voor Het Legioen om er nog eens massaal achter te staan.

yv20231025yv20231025a1a06776

Dat resulteerde een kwartier voor tijd wederom in een treffer voor Gimenez. Ditmaal was het een echte spitsengoal. De Mexicaan stond goed nadat de keeper de bal niet goed kon wegwerken en schoot simpel raak. De 3-0 voorsprong was daarmee een feit, een ongekende luxe, en het feest barstte dan ook los in een uitzinnige Kuip. Toch moesten de Rotterdammers oppassen, want Marcos Lopez gaf een strafschop weg, en die wist Pedro binnen te schieten. Uiteindelijk werden er geen doelpunten meer gemaakt.